Snel hartig taartje met tomaat | simoneskitchen.nl

Kennen jullie dat? Je hebt iets in je hoofd zitten dat je ‘even’ snel wilt maken maar dan weet je met geen mogelijkheid het recept meer te vinden. In dit geval had ik een prive workshop gepland op de woensdag en quiche en soep waren de twee onderwerpen waar we ons op zouden storten. Dus ik dacht; prima, dan maak ik even een paar kleine quiches. Appeltje-eitje. En dat is het ook natuurlijk. Alleen voor de ei/room verhouding wilde ik toch even checken hoe het ook al weer was. En ik wist dat ik een superlekker en makkelijk recept op mijn site had staan. Ergens….

Hartig taartje met tomaat en basilicum | simoneskitchen.nl

Maar hoe ik zocht, op wat voor onzinnige zoekterm ook, ik vond helemaal niks…. Shit… Boek over hartige taarten open geslagen en ja, dat zag er allemaal heerlijk uit maar ik wilde iets snels en makkelijks. Dus maar weer de digitale snelweg op. Mijn oude site dan misschien nog? Ook al niet… Gelukkig heb ik ook van de sites die niet meer online staan nog wel de admin toestanden bewaard en uiteindelijk – stukkie later als gepland – vond ik het weer terug. Hij staat inmiddels ook hier online onder Gerookte kip en feta quiche.

Dit hartige taartje met tomaat die ik voor de workshop maakte werd ietsje anders, maar dat is het fijne van dit basis recept. Als je een pakje bladerdeeg hebt, wat eieren en slagroom dan kun je er letterlijk alles in ‘gooien’ wat je nog in de koelkast hebt liggen. In dit geval tomaatjes uit eigen tuin en doperwtjes die we altijd wel in de vriezer hebben liggen en een stukje gerookte kip dat ik dan wel vers had gehaald…

En voor iets dat zo snel is gemaakt is dit altijd een lekker receptje. Probeer het ook eens met champignons, of lekker oude kaas of – nog beter – blauwe schimmelkaas. Hmmm…

Snel hartig taartje met tomaat | simoneskitchen.nl

Hartig taartje met tomaat en doperwtjes

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 35 minuten

4 taartjes

Ingrediënten

  • 4-6 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 3 eieren
  • 185 ml slagroom
  • 100 gr doperwten
  • stukje gerookte kip
  • handje vol kerstomaatjes gehalveerd
  • peper
  • zout
  • eventueel gedroogde kruiden voor erdoor bijvoorbeeld provencaalse kruiden

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Als je anti aanbak vormpjes hebt hoef je ze in principe niet in te smeren aangezien de boter in het bladerdeeg al vet genoeg is om los te laten. Heb je geen anti aanbak dan misschien beter van wel.
  • Klop de eieren met de room door elkaar en voeg peper, zout en eventueel andere kruiden toe.
  • Beleg de vormpjes met een plakje bladerdeeg per vorm en prik met een vork gaatjes in de bode,.
  • Snij je gerookte kip in stukjes en verdeel over de bodems. Doe hetzelfde met de doperwtjes. Let op dat je ze niet al te vol doet want dan gaat de boel overstromen in de oven.
  • Schep je roommengsel eroverheen tot net niet helemaal aan de rand van je quiches.
  • Druk een paar halve tomaatjes in de room. De snijkant boven.
  • Zet in de oven en bak voor ongeveer 20 minuten of tot het room-ei mengsel goudbruin is en stevig.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.