Rijstpap met kokos en banaan | simoneskitchen.nl

Als je me vroeger had verteld dat ik wellicht ooit nog eens van rijstpudding zou houden, dan had ik je heel hard uitgelachen. Ik vond die snottigerige bende echt niks. Elke keer als ik bij een vriendin bleef eten dan hadden ze rijstebrij als nagerecht. Dat werd dan geserveerd in een ring van plakkerige rijst en daar binnen in zat suiker en stroop of zoiets. Ik kan het me niet meer helemaal herinneren. Behalve dan dat ik er van walgde. Vies, smakeloos, mierzoet en ontzettend plakkerig… Yuck.

Rijstpap met kokos en banaan | simoneskitchen.nl

Rijstpap met kokos en banaan in de vernieuwde versie…

Daar maakte je me echt niet blij mee. Maar ergens in de loop der jaren is dat veranderd. Ik denk niet in de laatste plaats omdat de versies die ik ervan te eten kreeg echt stukken beter waren als toen, maar ook doordat ik de smaken leerde te waarderen. Ik schreef al eerder de Costa Ricaanse versie op Arroz con leche  waar ik echt heel blij van wordt en deze versie is uit het boek Slow Cooked van Olivia Andrews (review volgende week) waar ik alvast wat dingen uit aan het maken ben en ik vond deze de moeite waard om met jullie te delen.

Rijstpap met banaan en kokos | simoneskitchen.nl

Het is anders, een beetje Aziatisch, door het gebruik van de kokosmelk en de kaffir lime blaadjes. En hoewel ik het er erg lekker bij vond, vind ik de vier blaadjes die het recept voorschrijft teveel. Ik doe er de volgende keer twee blaadjes bij maar dat is een persoonlijke keuze.

En…. tromgeroffel: deze kun je klaarmaken in de slowcooker! Hoe handig is dat? Het enige nadeel aan de slowcooker tijd is dat het vijf uur erin moet. Dus dat betekent dat je het niet de hele nacht erin kunt doen (aangenomen dat je langer als vijf uur slaapt) zodat het dan in de ochtend klaar is. Ik heb het nu overdag gemaakt en warm het in de ochtend even kort op. Moet ook werken denk ik.

Rijstpudding met kokos en banaan | simoneskitchen.nl

Rijstpudding met kokos, banaan en gember

4 van 2 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
Slowcooker5 uur

4 personen

Ingrediënten

  • 220 gr bruine rijst
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 750 ml amandel- of rijstmelk
  • 4 el grof geraspte donkere palmsuiker
  • 1 el fijngeraspte gember
  • 2 bananen in stukjes
  • 4 blaadjes kaffir lime
  • 1/4 tl zout
  • Decoratie: banaan zwart sesamzaad, fijngesneden kaffir limeblaadjes, geraspte kokos, gember plakjes (die in siroop)

  • Doe alle ingredienten in de slowcooker en laat 5 uur op een lage stand garen tot de rijst zacht is.
  • Serveer met banaan, zwart sesamzaad, kaffirlime blaadjes, kokos en gember in siroop.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 353kcal | Koolhydraten: 71g | Eiwit: 6g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 2g | Natrium: 295mg | Kalium: 359mg | Vezels: 4g | Suiker: 18g | Vitamine A: 38IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 288mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.