Sandwich kipsalade
Sandwich met kipsalade
Deze heerlijke sandwich met kipsalade is makkelijk om te maken en geeft je boterhammen ineens een hele nieuwe dimensie. De kipsalade is trouwens ook lekker om te eten zonder boterhammen maar met extra groen als salade ernaast.
Voor het maken van de sandwich met kipsalade gebruik ik gepocheerde kip. Nu is kip pocheren echt heel erg makkelijk en snel klaar. Hoe lang je het precies moet koken is een beetje afhankelijk van de dikte van je kipfilet. Voor hele dikke stukken moet je wel 10-15 minuten aanhouden, maar een beetje standaard stukje is 10 minuten voldoende.
Omdat je de kip bovendien toch uit elkaar haalt kun je het bij twijfel tussendoor even checken door de kipfilet doormidden te snijden.
Annabel Langbein
Het eenvoudige recept voor deze sandwich met kipsalade komt overigens van Annabel Langbein. Een van mijn favoriete chefs voor eenvoudige en voedzame maaltijden.
Deze kipsalade met kersen komt ook van Annabel en was onderdeel van een challenge die ik mezelf had gesteld om alle recepten van Annabel te koken uit een bepaald kookboek. Nou is dat natuurlijk niet gelukt maar ik heb er wel een aantal favorieten bij.
Behalve het pocheren van de kip is deze sandwich met kipsalade dus heel snel klaar. Ik vind het altijd lekker om er een stuk bleekselderij doorheen te doen. Dat geeft het geheel een beetje crunch evenals de geroosterde pijnboompitjes die er ook door gaan.
Eet je geen brood of wil je geen brood eten dan is deze kipsalade dus ook heerlijk zonder. In dat geval kun je de hoeveelheid bleekselderij bijvoorbeeld verhogen. En serveer met wat meer groene sla erdoor of erbij.
Lekker brood
Per definitie wil je voor het maken van deze sandwich met kipsalade bij voorkeur goed brood gebruiken. Goed brood is voor mij brood wat de tijd heeft gekregen om smaak te ontwikkelen. Zuurdesem van een goede bakker is daarbij favoriet!
Maar gebruik vooral brood dat jij lekker vindt!
Snelle sandwich met kipsalade
Ingrediënten
- 200 gr gepocheerde kipfilets
- 125 ml mayonaise
- 1 el fijn gesneden bleekselderij hele kleine stukjes dus
- 2 el geroosterde pijnboompitjes
- 1 el gehakte basilicumblaadjes
- 2 tl citroensap
- peper
- zout
- 50 gr rucola of andere sla
- 4 sneetjes Lekker zuurdesembrood
- Trek het vlees uit elkaar van de kipfilets en meng dit met de mayonaise en de andere ingredienten, behalve de rucola.
- Beleg het brood aan een kant met de sla en schep de kipsalade erop. Spreid uit en snij in de gewenste aantallen.
- Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: De tien lekkerste sandwiches | Simone's Kitchen