Simone's Kitchen

Rozenwater spongecake met granaatappel – Donna Hay #8

Rozenwater spongecake met granaatappel | simoneskitchen.nl

Spongecake of biscuitdeeg… Om eerlijk te zijn heb ik het er niet zo heel erg mee. Geef mij maar een lekker stevig stuk cake of koek ofzo. Iets met body en substantie. Niet dat fluffy gebeuren.. Dacht ik… Het toeval wil echter dat in mijn Donna Hay Challenge (die nog niet zo heel erg hard gaat maar ben er mee bezig!) een heel hoofdstuk vol staat met spongecakes. Prachtige exemplaren. De een nog luchtiger dan de ander, dus je snapt hem al; ik moest natuurlijk een spongecake maken. Ik haalde voor de gelegenheid van die mini taart vormpjes van 10 centimeter bij de Albert Heijn (dat zijn van die springvormpjes) Mooi maatje voor een twee persoons taartjes.

Rozenwater biscuitdeeg met granaatappel | simoneskitchen.nl

In het beslag ging een beetje rozenwater en verder was het gewoon heel lang mixen (lang leve mijn Kitchen Aid) bakken en klaar. Zag er leuk uit maar ik verwachte er weinig van. Volgens het recept moest ik vervolgens slagroom kloppen met rozenwater, pistache hakken en granaatappel erop doen. Alles in elkaar zetten en happen maar… En dan… dan is er ineens een soort van magische combinatie ontstaan want jeetje wat was dit lekker!

Je proeft heel subtiel de rozenwater erdoor, de crunch van de pistache, de zoete slagroom en dan het luchtige van de cake… Hij is natuurlijk allang op, maar ik zit bijna weer te kwijlen op mijn toetsenbord terwijl ik dit schrijf! Toppertje dus en ik verheug me nu spontaan al op de volgende spongecakes want de combinaties die Donna heeft gemaakt klinken veelbelovend!

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Rozenwater biscuitdeeg met granaatappel

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 4 eieren
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 110 gr suiker
  • 1,5 tl rozenwater
  • 75 gr ongezouten boter gesmolten en afgekoeld
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 eetlepel poedersuiker gezeegd
  • 1/2 tl rozenwater extra
  • 2 el pistachenootjes
  • 1/4 cup granaatappelpitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Smeer een 6 tal kleine taartvormpjes (met anti aanbaklaag!) in met wat boter en bestuif met bloem, zet apart tot gebruik.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder drie keer en zet apart.
  • Doe de eieren, suiker en rozenwater in een mixer en klop dit op hoge snelheid 12-15 minuten of tot het licht geel is geworden en verdrievoudigd in volume. Zeef de helft van de bloem over het eimengsel en vouw dit voorzichtig om met een grote metalen lepel. Herhaal met de resterende bloem.Voeg de boter toe en vouw weer om tot alles goed gemengd is. Verdeel het mengsel over je bakblikjes en bak het 16-18 minuten of tot de sponge cakes terugveren als je er op drukt en ze iets van de zijkanten van het blik loskomen. Verwijder de cakes van de blikjes en laat volledig afkoelen op roosters afgedekt met een theedoek.
  • Doe de room, poedersuiker en extra rozenwater in een kom en klop tot zachte pieken. Verdeel de room over de cakes en doe hier de pistache en granaatappel op.

Rozenwater biscuit deeg met granaatappel en pistache | simoneskitchen.nl

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: 5 x Eierinspiratie voor Pasen | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!