Deze heerlijke rode linzensoep kost je niet meer dan een half uurtje om te maken en door de specerijen is het lekker verwarmend en perfect voor gure dagen.

Rode linzensoep met komijn | simoneskitchen.nl

Rode linzensoep met komijn

Als je het hebt over peulvruchten dan denk ik dat ik linzen het meest gebruikt. Niet zonder rede natuurlijk want het is ook meteen een van de makkelijkste peulvruchten om te verwerken. Je hoeft ze niet te weken en ze zijn ook nog eens relatief snel klaar. Ik heb het dan natuurlijk over gedroogde linzen want peulvruchten uit blik zijn sowieso al snel klaar. Dus die bedoel ik niet.

Het recept voor deze rode linzensoep komt van de site van Didi van Bijzonder Spaans. Ik zag het en op zoek naar iets warms voor koude dagen leek me dit een perfect soepje.

Rode linzensoep met komijn | simoneskitchen.nl

Lekker kleurig

Wat ik ook zo fijn vind aan deze rode linzensoep is de kleur. Zeg nou zelf daar word je toch vrolijk van als het zo’n mega grijze dag is? De tomatensaus werkt natuurlijk ook goed mee om die kleur te krijgen. In principe is het maken van de soep super eenvoudig. Let trouwens op als je tomatensaus koopt dat je de naturel versie koopt. Ik gebruik passata zonder verdere toevoegingen.

Het is een vegan rode linzensoep maar wil je er wat stukjes kip of gehaktballetjes aan toevoegen dan kan dat uiteraard heel goed. Past prima bij deze soep. Of uitgebakken croutons is ook lekker. Het maken van de soep kost niet meer dan 30 minuten.

Rode linzensoep met komijn | simoneskitchen.nl

Meer of minder bouillon

Vind je de rode linzensoep na het pureren met de staafmixer nog te dik dan kun je er heel makkelijk nog wat extra bouillon aan toevoegen. Ik hou wel van een beetje dikke soep maar niet iedereen is daar fan van. Maar het is dus makkelijk om aan te passen.

Om te serveren gaat er verse koriander over de soep heen. Ben je geen fan van koriander dan kun je dat natuurlijk makkelijk weglaten.

Rode linzensoep

Rode linzensoep met komijn

4.75 van 4 stemmen
GangSoep
KeukenIndiase keuken

Heerlijke rode linzensoep met lekker veel specerijen. Perfect voor de koude maanden van het jaar
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten
totaal 30 minuten

4 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 500 ml tomatensaus kant en klaar bij supermarkt (passata)
  • 150 gram rode linzen
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 1 knoflookteen fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • koriander

  • Zet pan op het vuur en doe hier olijfolie in. Bak hierin de ui en de knoflook tot deze glazig zijn.
  • Roer de komijn en paprikapoeder erdoor en bak deze even mee tot het geurig is. Voeg de linzen toe aan de pan, roer alles goed door en schenk de bouillon erbij. Laat dit 15 minuten koken. (let even op want er verdampt vrij veel vocht dus zorg in ieder geval dat het niet droogkookt)
  • Schenk de tomatensaus erbij, doe een deksel op de pan en laat dit op een zacht vuurtje verder garen tot de linzen gaar zijn (ongeveer 20 minuten)
  • Laat iets afkoelen en pureer dan met een staafmixer en verdeel het over kommen. Bestrooi de soep eventueel met nog wat gerookt paprika poeder en fijngesneden koriander. Gebruik eventueel nog wat olijfolie over de bovenkant.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 159kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 5g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Natrium: 1213mg | Kalium: 586mg | Vezels: 6g | Suiker: 8g | Vitamine A: 1134IU | Vitamine C: 12mg | Calcium: 39mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.