Makkelijke orzo salade met geitenkaas en doperwtjes. Hou jij ook zo van pasta salades? Ik vind het echt een van de lekkerste en makkelijkste maaltijden. Deze orzo salade maakte ik tijdens een dagje in de studio (zonder klanten) waarbij ik bedacht dat ik zin had in een lekkere lunch. Even gekeken wat ik nog had liggen en de orzo salade met geitenkaas was geboren.

orzo salade met geitenkaas

Orzo salade met geitenkaas

Deze orzo salade met geitenkaas heeft alles wat ik lekker vind in een pasta salade. Het zit vol met knapperige dingen (de doperwten en de pijnboompitjes), met romige dingen (de geitenkaas en de zure room) en kruidige smaken van de majoraan.

De majoraan is trouwens een optioneel ingredient in deze orzo salade. Ik had het toevallig over van een shoot dus het leek me leuk (en lekker) om het eens in een salade te verwerken. En het paste er wonderwel bij. Maar voel je vrij om het te vervangen voor basilicum of peterselie of een iets meer gangbaar kruid zoals oregano.

Majoraan kun je sowieso niet altijd overal krijgen dus vervangen is misschien wel nodig.

Orzo salade met geitenkaas

Mierikswortel

Door de dressing van zure room deed ik mierikswortel. Ik vind dat echt heerlijk en lekker pittig. Je kunt meer of minder toevoegen. Proef het daarna even of het op smaak is. Het kan zijn dat je nog een klein beetje honing moet toevoegen. Ik heb dat niet gedaan maar het kan de smaken net iets zachter maken.

Ben je fan van orzo? Probeer dan zeker ook eens de orzo salade met halloumi of de risoni salade met tomaat en komkommer.

Risoni salade met geitenkaas en doperwten | simoneskitchen.nl

Orzo salade met geitenkaas en doperwten

5 van 1 stem
GangMaaltijdsalade
KeukenItaliaanse keuken

Lekker makkelijk en lekker snel. Ook ideaal om mee te nemen naar je werk!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr orzo
  • 75 gr doperwten diepvries
  • 40 gr geroosterde pijnboompitjes
  • 60 gr zure room
  • 1 tl mierikswortel
  • peper
  • zout
  • paar takjes takjes majoraan
  • 75 gr zachte geitenkaas

  • Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel af en laat afkoelen.
  • Giet kokend water even over de doperwten heen en laat staan tot ze zacht zijn. (je kunt ze ook even een minuutje meekoken met de orzo.
  • Maak de dressing door de zure room te mengen met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de orzo en de doperwten bij elkaar in een kom. Doe de geroosterde pijnboompitjes erbij.
  • Roer wat van de dressing erdoor en serveer de rest ernaast.
  • Pluk wat blaadjes marjoraan en doe dit over de salade. Scheur, snij of breek de geitenkaas in kleine stukjes en strooi dit over de salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 509kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwit: 19g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 33mg | Natrium: 178mg | Kalium: 365mg | Vezels: 4g | Suiker: 6g | Vitamine A: 861IU | Vitamine C: 16mg | Calcium: 105mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.