Orzo salade met geitenkaas
Makkelijke orzo salade met geitenkaas en doperwtjes. Hou jij ook zo van pasta salades? Ik vind het echt een van de lekkerste en makkelijkste maaltijden. Deze orzo salade maakte ik tijdens een dagje in de studio (zonder klanten) waarbij ik bedacht dat ik zin had in een lekkere lunch. Even gekeken wat ik nog had liggen en de orzo salade met geitenkaas was geboren.
Orzo salade met geitenkaas
Deze orzo salade met geitenkaas heeft alles wat ik lekker vind in een pasta salade. Het zit vol met knapperige dingen (de doperwten en de pijnboompitjes), met romige dingen (de geitenkaas en de zure room) en kruidige smaken van de majoraan.
De majoraan is trouwens een optioneel ingredient in deze orzo salade. Ik had het toevallig over van een shoot dus het leek me leuk (en lekker) om het eens in een salade te verwerken. En het paste er wonderwel bij. Maar voel je vrij om het te vervangen voor basilicum of peterselie of een iets meer gangbaar kruid zoals oregano.
Majoraan kun je sowieso niet altijd overal krijgen dus vervangen is misschien wel nodig.
Mierikswortel
Door de dressing van zure room deed ik mierikswortel. Ik vind dat echt heerlijk en lekker pittig. Je kunt meer of minder toevoegen. Proef het daarna even of het op smaak is. Het kan zijn dat je nog een klein beetje honing moet toevoegen. Ik heb dat niet gedaan maar het kan de smaken net iets zachter maken.
Ben je fan van orzo? Probeer dan zeker ook eens de orzo salade met halloumi of de risoni salade met tomaat en komkommer.
Orzo salade met geitenkaas en doperwten
Ingrediënten
- 100 gr orzo
- 75 gr doperwten diepvries
- 40 gr geroosterde pijnboompitjes
- 60 gr zure room
- 1 tl mierikswortel
- peper
- zout
- paar takjes takjes majoraan
- 75 gr zachte geitenkaas
- Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel af en laat afkoelen.
- Giet kokend water even over de doperwten heen en laat staan tot ze zacht zijn. (je kunt ze ook even een minuutje meekoken met de orzo.
- Maak de dressing door de zure room te mengen met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout.
- Doe de orzo en de doperwten bij elkaar in een kom. Doe de geroosterde pijnboompitjes erbij.
- Roer wat van de dressing erdoor en serveer de rest ernaast.
- Pluk wat blaadjes marjoraan en doe dit over de salade. Scheur, snij of breek de geitenkaas in kleine stukjes en strooi dit over de salade.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Mijn dude eet ook geen kaas, en geen zure room, geen yoghurt, kwark enz.
Wat is dat met die mannen?
Dit recept lijkt me ontzettend lekker, zucht! Uitgebakken spek is een goed idee en dan laat ik ik de zure room maar weg. Zou kookroom ook kunnen?
Ja maf toch? Gelukkig lust die van mij dan weer wel zure room, yoghurt ed. Kookroom zou ik niet gebruiken eigenlijk. Dat is veel dunner en dan krijg je een totaal andere dressing. Lust hij wel creme fraiche? (zal ook wel niet dan..) Dat kan ook.
Of maak een dressing met olijfolie en mierikswortel. Dan heb je denk ik wel nog een zuurtje nodig van iets van citroen of azijn. Maar dan hoef je niks romigs te gebruiken.. 🙂
Goed gezien! Creme fraiche eet hij ook niet 🙁
Mierikswortel wel, dus dat is alweer een meevaller. Bedankt voor de tip.
Die risoni klinkt wel erg lekker, ik heb heb het nog nooit op. Ik maak wel regelmatig een zelfde soort salade met couscous, ook erg lekker
Ja kan prima natuurlijk met couscous. O met parelcouscous! Yum!