Deze heerlijke quinoa salade met mango staat in no time op tafel en is lekker als lunch of lichte avondmaaltijd. Ook makkelijk om mee te nemen.

quinoa salade met mango

Quinoa salade met mango

Wat mij betreft is mango de allerlekkerste vrucht die er is. Ik hou bovendien van fruit in mijn eten. Niet iedereen is daar heel erg van gecharmeerd maar ik vind een mango in mijn eten echt heel lekker. En in deze quinoa salade met mango is het heerlijk. Wil je er vlees bij eten dan kun je hier heel goed stukjes kip doorheen doen. Dat past er perfect bij! Het maakt de salade bovendien net even wat vullender. De avocado doet ook wel zijn werk, maar iets van eiwitten erdoor kan geen kwaad.

Behalve de quinoa gaat er in deze salade een mango, avocado, komkommer en een kleine rode peper. Je kunt de rode peper met of zonder zaadjes eten. Als je van (heel) pittig houdt dan vooral die zaadjes in de rode peper laten.

Makkelijk om mee te nemen

Je kunt de salade bovendien ook heel makkelijk mee nemen. Dit soort ‘stevige’ salades kunnen wel tegen een stootje en je zou er zelf ter plekke nog wat extra sla aan toe kunnen voegen. Veldsla is heel lekker of rucola doet het ook goed bij het zoet van de mango.

Als dressing maak ik dit keer een mix van olijfolie, sojasaus, tahini, sesamolie, tomaatazijn, citroensap en peper en zout. Behoorlijk wat ingrediënten voor een dressing. Heb je daar geen zin in dan kun je ook een heel eenvoudige dressing maken van simpelweg olijfolie met wat citroensap of met een lekkere azijn. Even op smaak maken met peper en zout en je bent klaar.

Heb je wel die tijd om deze quinoa salade met mango net even een beetje meer te pimpen dan is die dressing wel echt heel lekker. En zoveel werk is het uiteindelijk ook niet.

Mangosalade met quinoa, hazelnoten en mango | simoneskitchen.nl

Quinoa salade met mango

No ratings yet
GangSalade
KeukenGezonde keuken

Een lekker snelle salade met mango, avocado en hazelnootjes
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 120 gr quinoa
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer kleine
  • 1 rode peper zaadlijsten en zaadjes verwijderd
  • 50 gr hazelnoten geroosterd

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el tahini
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el tomaatazijn
  • 1/2 citroen sap
  • zout
  • peper

  • Kook de quinoa in ruim water met zout en een beetje appel cider azijn.
  • Roosterde hazelnoten even in de koekenpan.
  • Snij de mango in blokjes, peper in ringetjes, komkommer in dunne kwart maantjes en roer de dressing door elkaar.
  • Laat alles afkoelen, doe bij elkaar en klaar!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 883kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwit: 18g | Vet: 62g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudigd onverzadigd vet: 11g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 40g | Natrium: 521mg | Kalium: 1435mg | Vezels: 17g | Suiker: 19g | Vitamine A: 1559IU | Vitamine C: 99mg | Calcium: 114mg | Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze quinoa salades:

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.