Heerlijk zomerse quinoa salade met meloen en kip. Je kunt elke soort quinoa gebruiken die je voorhanden hebt. Ik gebruikte hier rode quinoa.

Quinoa salade met meloen en kip | simoneskitchen.nl

Lekker frisse quinoa salade met meloen en kip

Ik hou van fruit in mijn eten. Ik geloof alleen niet dat iedereen diezelfde mening is toegedaan. Esmee houdt er niet van bijvoorbeeld, al vond ze deze salade dan toch wel weer verrassend lekker maar Tom maak je er over het algemeen ook niet heel blij mee. Maar juist die combi van zoet met hartig.. ik vind het wel wat hebben.

Deze quinoa salade met meloen kwam tot stand toen Esmee en ik weer eens een van onze kooksessies hadden. Ik had mijn zinnen gezet op de meloen in de salade, tot afschuw van Esmée. Gek toch eigenlijk dat er zoveel verschil in zit wat mensen wel of niet lekker vinden. Charlotte gruwt ook al van fruit in haar eten, Esmée en dan heb je mij aan de andere kant die het heerlijk vindt.

quinoa salade met meloen en kip | simoneskitchen.nl

met lekker veel meloen

Je eet deze quinoa salade met meloen dus met lekker veel zoete meloen. Ik gebruikte een honing meloen maar je kunt meerdere soorten gebruiken. Belangrijkste is dat ze mooi rijp zijn. Dat kun je met een meloen vrij goed ruiken. Overigens zou ik hier geen watermeloen voor gebruiken. Die is qua smaak niet zo geschikt voor deze salade. Die dus niet maar verder kun je een galia gebruiken of wat je dan ook voor spannends vindt.

Dressing

Voor de dressing maakte ik een mengsel van mayonaise, creme fraiche, amandelolie en tomaatazijn. Je kunt het iets magerder maken door de mayonaise weg te laten en de creme fraiche te vervangen voor yoghurt. Wel even goed proeven of het nog lekker is. (maar dat geldt voor elk recept!)

quinoasalade met meloen en kip | simoneskitchen.nl

Quinoa salade met kip en meloen

Nog geen review
GangLunch, Salade

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 125 gram rode quinoa
  • 1/2 meloen
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 1 gele paprika
  • 2 tl peterselie gehakt

DRESSING

  • 3 el mayonaise
  • 3 el creme fraiche
  • 1 el tomaatazijn
  • 1 el amandelolie
  • peper
  • zout

  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar, giet af en laat uitlekken en afkoelen.
  • Maak balletjes uit de meloen (als je een meloensteker hebt) of snij in stukjes.
  • Maak de paprika schoon en snij in blokjes
  • Snij de kipfilet in blokjes en voeg alle ingredienten voor de salade samen in een kom.
  • Maak de dressing door de ingredienten hiervoor te mengen en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe wat van de dressing door de salade en geef de rest erbij.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 551kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 26g | Vet: 30g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 88mg | Natrium: 232mg | Kalium: 756mg | Vezels: 5g | Suiker: 1g | Vitamine A: 450IU | Vitamine C: 110mg | Calcium: 51mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.