Pulled pork uit de slowcooker is een ideaal gerecht en kun je vervolgens voor van alles gebruiken. Hier het recept voor het bereiden in de slowcooker.

pulled pork uit de slowcooker

Broodjes pulled pork!

Pulled pork vind ik echt een van de lekkerste uitvinden die er zijn. Ik dacht altijd dat het enorm veel werk zou zijn, maar sinds we een slowcooker hebben blijkt het een fluitje van een cent te zijn. Je kunt pulled pork natuurlijk echt op allerlei manieren gebruiken zoals in deze pulled pork schuitjes of in deze pulled pork muffins maar het allerlekkerste blijft het toch op een knapperig broodje zoals hier.

Wat is pulled pork?

Pulled pork is eenvoudig weg varkensvlees (meestal wordt hiervoor procureur gebruikt oftewel varkensnek of varkensschouder) wat lang suddert. Ik gebruik hiervoor de slowcooker omdat ik het eenvoudigweg met alle smaakmakers in de pan kan doen en er verder geen omkijken meer naar heb. Nadat het een aantal uur heeft gesudderd kun je het vlees makkelijk met twee vorken uit elkaar trekken. Dat is wat de term “pulled” betekent. Het vlees is een beetje vergelijkbaar qua structuur met draadjesvlees maar veel minder droog.

slowcooker pulled pork

Specerijen

Mijn slowcooker is ongeveer 3 liter. Niet mega groot. Ik gebruik voor de slowcooker pulled pork dan ook meestal een stuk vlees van maximaal 1 kilo. Vaak is het stuk groter dan dat. Ik snij het doormidden en vries een gedeelte in.

Het fijne van de slowcooker is dat je alles gewoon in de bak doet en je zet hem aan. Je kunt er eventueel voor kiezen om het vlees eerst aan te braden maar eerlijk gezegd vind ik dat meestal geen groot verschil. Het vlees is gaar als je het met een vork uit elkaar kunt trekken. Dat duurt op de lage stand ongeveer 6 uur. Er kan wel veel verschil tussen de een of de andere slowcooker zitten dus hou daar rekening mee als je ermee aan de gang gaat.

Qua specerijen gaat er in de slowcooker pulled pork gerookte paprika, cayennepeper, ui, barbecuesaus en natuurlijk peper en zout. Ik gebruik ook azijn. In dit geval sangiovese azijn, maar je kunt hier ook rode wijn azijn voor gebruiken. Het zuur zorgt ervoor dat het vlees goed wordt afgebroken.

Pulled pork uit de slowcooker

Hoe lang moet het vlees in de slowcooker?

Even afhankelijk van jouw slowcooker moet het vlees ongeveer 6 uur in de slowcooker. Check of het goed gaar is voor je het eruit haalt. Je moet het makkelijk met een vork uit elkaar kunnen trekken.

Kun je pulled pork invriezen?

Ja je kunt de bereide pulled pork in porties goed invriezen. het is dan ongeveer 3 maanden houdbaar.

Wat voor vlees gebruik je voor pulled pork?

Pulled pork wordt over het algemeen gemaakt van varkensnek, varkensschouder, procureur.

Kun je de pulled pork ook maken zonder slowcooker?

Ja dat kan. Je kunt het ook goed maken in een standaard stoofpan. Let in dat geval goed op het vocht. In de slowcooker verdampt het vocht niet, maar dat doet het wel in de stoofpan. Je hebt waarschijnlijk meer vocht nodig. Check het om het half uur om te zorgen dat het niet droog kookt en voeg extra vocht toe indien nodig. De bereiding wordt in dat geval ongeveer gehalveerd.

Wat is het voordeel van de slowcooker?

Het voordeel van de slowcooker is dat je het vlees en alle specerijen in de pan kunt doen en het vervolgens kunt vergeten. De slowcooker blijft op een constante temperatuur en is ideaal voor dit soort bereidingen.

pulled pork uit de slowcooker

Pulled pork uit de slowcooker

3.29 van 14 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenAmerikaanse keuken

De meest ideale manier om pulled pork te bereiden is in de slowcooker
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
Slowcooker6 uur
totaal 6 uur 15 minuten

6 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 1 kilo procureur (varkensnek)
  • 150 ml kippenbouillon
  • 75 ml sangiovese azijn
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 uien in grove stukken gesneden
  • 4 tenen knoflook grof gehakt
  • 200 milliliter barbecue saus of chillisaus
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 1 el mosterd
  • 2 tl tijm gedroogd
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl cayennepeper meer of minder naar smaak
  • 2 tl zout meer of minder naar smaak
  • 1 slowcooker of als je die niet hebt kan het ook in een pan in de oven

  • Doe de olijfolie in de slowcooker en zet hem op hoog. Doe de rest van de ingredienten erbij en kijk om de twee uur even of er nog genoeg vocht in de pan zit. Keer het vlees halverwege ook even om.
  • Kijk na 5-6 uur of je het vlees al met twee vorken uit elkaar kunt trekken. Zo ja, doe dit dan en doe het vlees weer terug in de pan en meng het met het vocht.
  • Serveer op een broodje met een koolsalade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 307kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 21g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Cholesterol: 69mg | Natrium: 1393mg | Kalium: 548mg | Vezels: 1g | Suiker: 25g | Vitamine A: 565IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 49mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.