Vis fileren in Simone's Kitchen | simoneskitchen.nl

Visje fileren

De ‘mysterybox/pressuretest’ tas was op vrijdag al afgeleverd. Het was iets met vis, zoveel wisten we en de recepten leken echt niet heel erg ingewikkeld. Dus vol goede moed openden we op zondag de hermetisch gesealde vistas…. Om vervolgens vier HELE vissen er uit te halen. Ja we hadden verwacht dat we moesten fileren, maar we hadden even geen rekening gehouden met ontschubben en ingewanden verwijderen…. Tja, het is tenslotte een challenge zullen we maar zeggen. Aan de slag dus!

Het is zooooo leuk he…. Om gewoon een recept te krijgen, een doos met ingrediënten en zoek het maar uit… P. en M. goede vrienden van ons, houden van lekker eten, maar helemaal niet van lekker koken. Wel kijken ze – net als wij – trouw elke keer Masterchef Australië dus op gegeven moment bedachten we dat het wel leuk zou zijn als zij voor ons een pressure test zouden bedenken. Even voor de goede orde; wij zijn geen masterchef’s. Bij lange na niet, maar geef ons wat meer tijd en we komen een heel eind. Dus dit keer werd de inhoud plus recepten bij ons afgeleverd op de vrijdag.

Vis fileren | simoneskitchen.nl

Er zat een mooie tonijnsteak in de tas, die mysterieuze tas met vis dus, een blik met anderhalve kilo kersen… (ja echt) en nog wat meer attributen die we moesten maken. Het menu werd uiteindelijk

  • Verse tonijntartaar (recept van Kelly van Goodfoodlove)
  • Vis met lente-ui salade, gecarameliseerde ananas en praline van amandel
  • Kersen clafoutis

De tonijntartaar was geweldig. Dat valt en staat natuurlijk bij de kwaliteit van de vis en die was voortreffelijk dus het gerechtje was ook heerlijk.

Het hoofdgerecht: de vis was uit de kunst. Prachtig vers, lekkere vis en – al zeg ik het zelf – goed bereid. De lente-ui erbij was erg lekker, maar die ananas en de praline snapte ik gewoon niet. Het kan dan wel een masterchef gerecht zijn en ongetwijfeld was het oorspronkelijk anders als wat wij ervan gemaakt hebben maar het paste gewoon niet bij elkaar. Lekker hoor, dat wel, maar niet bij de vis. Ik geef hier het recept voor de vis maar dan wel zonder die ananas. Die was echt raar.

Alfonsino met lente ui salade | simoneskitchen.nl

Dat ding wat erop ligt is een gefrituurde bosui. En aan de andere kant ligt een gefrituurde vissen”vleugel” . Die was wel ok hoor, maar nu niet meteen om over naar huis te schrijven.  Het recept voor de tonijntartaar is zo simpel dat ik hem er even bij geef. De clafoutis was waanzinnig lekker, die komt in een aparte post. Dit meer voor mijn eigen gemak anders kan ik hem straks nooit meer terugvinden… 😉

Tonijntartaar | simoneskitchen.nl

Tonijnsalade (recept van GoodFoodLove)

(4 personen)

  • 400 gram rauwe superverse tonijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • bieslook
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 tl mierikswortel

Snij een fijne tartaar van de tonijn en meng dit met een beetje olijfolie, peper en zout. Maak vervolgens de dressing door de mayonaise en de mierikswortel met elkaar te mengen. Serveer met een klein beetje van de saus en geef de rest erbij. Voor de kleur doe ik er wat gesneden bieslook overheen.

Alfonsino met lente ui salade | simoneskitchen.nl

Red snapper of Alfonsino met lente ui salade

5 van 1 stem

In dit recept wordt het witte gedeelte van de lente ui gefrituurd evenals de vin van de vis. Om eerlijk te zijn kun je dat net zo goed weglaten. Beetje zonde van al die olie voor die twee suffe dingetjes... 😉
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 20 minuten

4

Ingrediënten

  •  
  • 1 rawit of bird's eye chili peper fijn gesneden
  • 4 takjes koriander blaadjes apart
  • 2 stuks x 500 gr red snapper of alfonsino of een andere witvis, gefileerd, vinnen apart bewaard
  • 2 lente uitjes wit en groene gedeelte apart
  • 3 el raapzaad olie plus extra om te frituren
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl suiker
  • zout en peper
  •  

  • Snij de gember in kleine stukjes en de rawit ook.
  • Als de vis nog niet gefileerd is, maak hem dan schoon en zorg dat alle graten verwijderd zijn. De huid mag er op blijven (mits geschubt natuurlijk)
  • Verhit de olie en haal de vinnen even door bloem met peper en zout. Frituur dit in olie van 180 C even kort tot het goudbruin is. Laat uitlekken en frituur het witte gedeelte van de bosui ook.
  • Snij het groene gedeelte in fijne ringen en meng dit met de klein gesneden rawit peper, koriander, limoensap, suiker, 1 el olie en peper en zout en meng goed. Als je het proeft is het misschien niet zo lekker maar in combinatie met de vis werkt het erg goed.
  • Doe zout en peper op de vis en bak kort in hete olie op de huid en nog heel even aan de andere kant.
  • Serveer met de lente ui salade

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Vis fileren | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.