Pork belly slider met ingelegde kool en hoisin saus | simoneskitchen.nl

Pork belly sliders met krokant left-over buikspek, ingelegde kool en hoisin saus

Je hebt inmiddels door natuurlijk dat we best vaak uit eten zijn geweest in Curacao (zo ongeveer twee keer per dag… 🙂 ) en zo doe je nog eens wat ideetje op voor lekkere gerechten. Zo bestelden we bij Kome, een voorgerecht bestaande uit twee sliders met varkensbuik. Ik moet wel zeggen dat ik het een behoorlijk stevig voorgerecht vond, maar ok, als het dan zo lekker is dan laat je het ook niet staan natuurlijk.

Varkensbuik sliders met ingelegde kool en hoisin saus | simoneskitchen.nl

Het inleggen van groente is iets magisch en in dit geval hebben we er ingelegde kool bij gemaakt. In Kome hadden ze andere kool en ik denk dat dat lekkerder was geworden want de witte kool is net een tikkeltje te hard nog, dus wellicht gewoon langer laten staan. De smaken zijn in ieder geval erg lekker. En op zich past dat knapperige er ook wel bij.

Varkensbuik is typisch zo’n gerecht waar je altijd teveel van hebt. Zeker als je met zijn tweeën bent ben je er wel even zoet mee. Eigenlijk hadden we hier beter plakken varkensbuik kunnen hebben in plaats van de stukjes. Blijft wat beter op je broodje zitten! Zoals je ziet heb ik het spek vrij stevig uitgebakken. Ik hou daarvan maar ietsje minder kan ook prima.

Porkbelly sliders met ingelegde kool en hoisinsaus | simoneskitchen.nl

Wij serveerden het met een homemade hoisinsaus, maar uit een potje is echt helemaal niks mis mee.

Pork belly slider met ingelegde kool en hoisin saus | simoneskitchen.nl

Porkbelly sliders met ingelegde kool en hoisinsaus

Nog geen review

Voor de varkensbuik, gebruikten we restanten van dit recept
Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

  • Leftover gebraden varkensbuik in repen gesneden of blokjes
  • mini broodjes

Ingelegde kool

  • 1/2 witte kool zo dun mogelijk gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 110 gr suiker
  • 450 ml appelcider azijn
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl peperkorrels
  • 2 bolletjes stemgember klein gesneden
  • 250 ml water
  • 2 tl venkel
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl keukenzout

Hoisin sauce

  • 4 el sojasaus gebruik de minder zoute variant
  • 2 el pindakaas
  • 1 el honing of donkere melasse stroop
  • 2 tl witte balsamico of witte wijn azijn
  • 1/8 tl knoflook poeder
  • 2 tl sesamolie
  • 20 druppels van Chinese stijl hete saus
  • 1/8 tl zwarte peper

  • Begin eerst met het maken van de ingelegde kool. Snij de kool zo dun mogelijk en meng alle andere ingrediënten goed door elkaar. Zorg dat de suiker is opgelost voor je de kool erbij stopt. Laat minimaal een uur maar liever minstens een nacht in de vloeistof staan voor je de kool gebruikt. Bij ons was het echt een tikkie te kort!
  • Bak je buikspek aan in de koekenpan tot de gewenste krokantheid (nieuw Nederlands woord haha)
  • HOISIN SAUCE
  • Meng simpelweg de ingrediënten samen met een stevige lepel. Het kan even duren voor het zich echt mengt dus gewoon door blijven kloppen dan komt het goed!
  • Beleg de broodjes met de ingelegde kool, doe daarop het spek en de hoisin saus naar smaak.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.