Pompoendressing | simoneskitchen.nl

Een pompoendressing

Klinkt best een beetje vreemd eigenlijk he, maar dit is echt een heel erg lekkere dressing. Als je toevallig een paar pompoenen hebt geroosterd en er puree van hebt gemaakt dan is dit fijn om te maken als je wat over hebt. Of je kunt er natuurlijk speciaal wat pompoenpuree voor apart houden.

Wij aten de dressing met een soort warme salade van broccoli, geroosterde pompoen (blokjes) en hazelnoten. Erg lekker! Het recept daarvoor vind je hier.

De pompoendressing combineert prima met allerlei salades. Door de pompoen is het van zichzelf al lekker zoet en door alle toevoegingen zit het bomvol met smaak.

Doordat je de olijfolie heel langzaam toevoegt aan het geheel, bindt het mooi. Eigenlijk een beetje zoals je mayonaise maakt. Daar kun je het wel mee vergelijken alleen is de smaak natuurlijk totaal anders.

Bewaren

Je kunt de pompoendressing goed bewaren voor ongeveer 5 dagen in de koeling. Ideaal als je tussen de middag even een snelle salade in elkaar wilt zetten. Ik vind het heerlijk in zowel warme als koude salades. Voor gebruik is het handig om de pompoendressing nog even door te schudden. Het zinkt een klein beetje naar de bodem als je het laat staan.

Ben jij dus fan van pompoen en wil je eens een ander soort dressing maken? Probeer dan zeker eens deze pompoendressing!

Pompoendressing | simoneskitchen.nl

Pompoendressing

Nog geen review
GangDressing
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 75 gr pompoenpuree
  • 60 ml appelciderazijn
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1/2 tl zout
  • 1/8 tl peper
  • 120 ml olijfolie extra vierge
  • 1,5 el verse tijm
  • 1 el water

  • Combineer de pompoen, appelcider azijn, ahornsiroop, mosterd, knoflook, zout en peper en meng het goed door.
  • Voeg de olijfolie langzaam in een straaltje toe. Een beetje zoals je ook mayonaise maakt. Het zal dan gaan binden.
  • Voeg de verse tijm als laatste toe aan het geheel.
  • De dressing blijft 5 dagen goed in de koeling. Voor gebruik weer even goed schudden. (ik bewaar dressing in een klein flesje. Dit is makkelijk met weer doorschudden voor gebruik)

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 308kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 1g | Vet: 30g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudigd onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 22g | Natrium: 301mg | Kalium: 92mg | Vezels: 1g | Suiker: 7g | Vitamine A: 3043IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 30mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.