Recept voor een pittige zalmburger | simoneskitchen.nl

Een van de nadelen van het leven van een foodblogger is misschien wel dat ik zelden een recept twee keer maak. Daar zijn een paar uitzonderingen op; succes recepten die zo makkelijk en zo goed zijn dat ik ze elke keer weer maak. Deze zalmburger is er een van. Supersnel klaar, gezond en lekker pittig door de currypaste. Ik maakte hem voor het eerst ergens in 2011 en sindsdien is het een van die gerechten die altijd goed zijn. En hoewel dit een ‘burger’ is had ik hem nog niet eerder op een broodje gegeten. Haha… Hij doet het ook beter zonder broodje moet ik bekennen, maar het hapt natuurlijk wel makkelijker weg.

recept voor een pittige zalmburger | simoneskitchen.nl

Als je kunt kiezen maak deze dan met een lekkere salade en je hebt een recept dat je keer op keer wilt maken. Let wel even op want het geheel wordt vrij nat voor je hem bakt en valt daardoor snel uit elkaar. Oorspronkelijk is dit zonder panko, maar ik vind hem met nóg lekkerder. Het geeft een crunch plus het houdt de boel een beetje samen.

Omkeren doe je bij voorkeur met een brede spatel en enig beleid.

20140503 MH2A9731

Pittige zalmburger

5 van 2 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

3 personen

Ingrediënten

  • 300 gr zalmfilet zonder huid
  • 2 eetlepels Thaise red curry pasta
  • 1 duim stuk gember geraspt
  • 1 tl soja saus
  • 1 bosje koriander de helft gehakt, de andere helft blaadjes geplukt
  • 1 tl olie
  • citroenschijfje om te serveren
  • panko = een grof Japans broodkruim. Paneermeel kan ook! Panko verkopen ze tegenwoordig o.a. bij de Appie

  • Doe de zalm in stukken in een keukenmachine met de curry pasta, gember, soja en gehakte koriander. Pulse tot het grof gehakt is. Doe het mengsel in een kom en maak er 2-3 burgers van. Doe de panko op een bordje en rol de burgers er voorzichtig doorheen tot ze rondom bedekt zijn met panko.
  • Verhit de olie in een anti aanbakpan en bak ze niet te hard voor ongeveer 4-5 minuten per kant tot ze krokant en goudbruin zijn.
  • Serveer met een groene salade of met een lekker broodje.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.