Pittige bloemkoolcouscous met ei | simoneskitchen.nl

Pittige bloemkoolrijst

Vandaag een recept met mijn favoriete soort rijst: bloemkoolrijst of bloemkoolcouscous. Deze eenvoudige schotel met ei is ideaal om te maken als avondmaaltijd. Het is bovendien koolhydraatarm en super snel klaar. Ideaal dus voor een door de weekse maaltijd.

Bloemkoolcouscous eet ik vaak rauw. In recepten zoals deze pokebowl bijvoorbeeld is het heerlijk om dit gewoon te malen en zo te gebruiken. Maar in warme gerechten zoals deze pittige bloemkoolcouscous is even bakken toch lekkerder. De smaak veranderd en wordt wat zachter en in combinatie met de lekkere kruiden en specerijen is het een lekker pittig geheel.

Rijst versus bloemkoolrijst

Je kunt hier natuurlijk ook gewone rijst gebruiken, maar onthou dat je dan een heleboel groente mist. Bovendien zit er dan helemaal geen groente in behalve de koriander (en dat is natuurlijk geen groente maar wel groen. Haha) Omdat de bloemkool en de broccoli familie van elkaar zijn kun je deze ook uitwisselen ter variatie. Gebruik broccoli in plaats van bloemkool of meng het met nog wat meer groente. Het zal ook lekker smaken met wat extra geroerbakte Chinese kool erdoor bijvoorbeeld. Of doe er een bosuitje door. Keus genoeg!

Pittige bloemkoolcouscous met ei | simoneskitchen.nl

PITTIGE BLOEMKOOLRIJST MET EI

5 van 1 stem

Geïnspireerd op de Indiase keuken is deze pittige bloemkoolrijst met ei.
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool tot rijst gemalen
  • 6 eieren gekookt
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 el kokosolie om te bakken
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kardemom peulen even gekneusd
  • 1 tl kurkuma
  • 3-4 el curry paste recept hieronder
  • 75 gr rozijnen
  • koriander

  • Neem een grote koekenpan of hapjespan en verhit hierin de kokosolie. Bak de ui tot glazig en voeg de knoflook toe. Voeg het laurierblad, het kaneelstokje en de kardemom peulen toe en bak dit op laag vuur tot het geurig is geworden. Voeg de kurkuma toe en de curry paste en bak even mee. Voeg de bloemkool en de rozijnen toe en bak op rustig vuur tot de bloemkool gaar is. Vergeet niet om voor het serveren kaneel, kardemom en laurierblad te verwijderen!
  • Serveer de rijst met verse koriander en de gekookte eieren.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Ook lekker is deze bloemkoolrijst met pittige chorizo

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.