Pindakaas in combinatie met chocola… Moet ik daar meer over zeggen? Het is een heerlijke combinatie en deze pindakaas pannacotta met chocoladesaus is een echte must-try!

Pindakaas pannacotta met chocoladesaus | simoneskitchen.nl

Pindakaas pannacotta?

Misschien kunnen jullie je nog herinneren dat ik zo’n idiote cheesecake maakte samen met Charlotte. Alweer een hele tijd geleden was het. De pindakaas chocolade cheesecake van Nigella Lawson. Ik vond hem lekker, maar ontzettend machtig en na een heel klein stukje ging het snel tegenstaan. Althans als je een vrouw bent, want om onverklaarbare redenen viel deze bomzware cheesecake bijzonder in de smaak bij de mannen. Don’t ask me why…

Gieten van de chocoladesaus op de pannacotta

Pindakaas en chocola

Maar goed, de smaakcombinatie van pindakaas en chocola is natuurlijk wel een hele goede en laatst zaten Tom en ik weer eens te brainstormen. We doen dat zo eens in de zoveel tijd om nieuwe recepten te bedenken, dudefood meestal ook, en ineens bedacht ik me dat een pannacotta van pindakaas met chocoladesaus wel eens heel lekker kon zijn. Meestal maak ik mijn pannacotta’s heel fris en fruitig. Dus dit is wel heel wat anders natuurlijk, maar man, wat is het lekker!

Pindakaas pannacotta | simoneskitchen.nl

Lichtere versie

Eigenlijk is het die cheesecake maar dan een veel lichtere versie. Eentje waarvan je er gerust twee achter elkaar op zou kunnen eten. Ik heb de pindakaas met nootjes genomen. Die vind ik het lekkerste en je hebt nu ook een klein beetje crunch in de pannacotta. Werkt prima. Ik was even bang dat het zou splitsen maar het blijft goed door de room heen zitten zoals je kunt zien.

Uiteraard kun je ook een gladde pindakaas gebruiken als jij dat lekkerder vindt. Ik vond de crunch echt wel iets toevoegen aan het eindresultaat. Om het niet té heftig te maken heb ik gekozen om veel yoghurt te gebruiken voor de pindakaas pannacotta. De pindakaas is natuurlijk al een zwaar ingredient dus het kon wel wat frisse smaken gebruiken en de yoghurt werkt heel goed. Je zou er zelfs nog een klein beetje citroensap of citroenrasp aan toe kunnen voegen.

Pindakaas pannacotta | simoneskitchen.nl

Met chocoladesaus

Wat de pindakaas pannacotta echt af maakt is de chocoladesaus. Dat is eigenlijk gewoon een chocolade ganache maar dan met iets meer slagroom. Je kunt hem nog dunner maken als je wilt door meer slagroom toe te voegen. Ik heb het niet in de koeling bewaard, ik denk dat het dan iets te dik gaat worden om nog te gieten. Zoals het was, had het de perfecte dikte.

Net als alle pannacotta’s heeft ook deze ongeveer 4 uur nodig in de koeling om goed op te stijven. Maak de chocoladesaus liefst vlak voor het serveren om te voorkomen dat deze te dik wordt.

Pindakaas pannacotta met chocoladesaus | simoneskitchen.nl

Pindakaas pannacotta met chocoladesaus

Nog geen review
GangDessert
KeukenHollandse

Net weer even wat anders dan een pannacotta met fruit maar zo lekker!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
Koeling4 uur
totaal 4 uur 10 minuten

6 personen

Materiaal

  • 6 pannacotta bakjes

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 110 gr suiker
  • 100 gram pindakaas met nootjes
  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 gram Griekse yoghurt

Chocoladesaus:

  • 100 gram pure chocola
  • 150 ml slagroom

  • Leg eerst de blaadjes gelatine in de week in koud water.
  • Doe vervolgens de slagroom, de suiker en de pindakaas bij elkaar in een steelpannetje en verwarm zachtjes. Je wilt dat het warm wordt maar niet gaat koken. Roer goed door om de pindakaas goed te mengen met de room. Zodra het heet genoeg is haal je de pan van het vuur en knijp je de gelatineblaadjes uit en roer je die door het roommengel.
  • Voeg de yoghurt toe als laatste en giet het geheel over in een schenkkan.
  • Giet de pannacotta vormpjes vol. Dek af met een stukje plastic en zet voor minimaal vier uur in de koelkast.
  • Zodra je klaar bent om te serveren maak je de chocoladesaus. Verwarm de slagroom in een steelpan en zodra heet giet je het over de chocoladestukjes heen. Roer goed tot alle chocola is opgelost.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 503kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 16g | Vet: 36g | Verzadigd vet: 18g | Meervoudigd onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 70mg | Natrium: 54mg | Kalium: 346mg | Vezels: 3g | Suiker: 31g | Vitamine A: 866IU | Vitamine C: 0.4mg | Calcium: 153mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze pannacotta receptenBewaren

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.