Phad Kaprao hai

Ja ja, jullie zaten natuurlijk allemaal met smart te wachten op een nieuwe aflevering van de dudefood keuken, maar de dude is een beetje zielig geweest (lees : ziek) dus had even wat minder behoefte aan het creëren van foute maar o zo lekkere gerechten. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met hem, maar door tijdgebrek dus even een Aziatisch getint gerechtje.

Kip met basilicum | simoneskitchen.nl

Ik ben tenslotte net terug uit Vietnam, dus leek een Thais gerecht me geheel op zijn plaats.. 😉 Hahaha… De Aziatische keuken is hoe dan ook natuurlijk erg lekker. Thais, Vietnamees, Indisch… je kunt mij er altijd blij mee maken. Dit gerechtje maakten Charlotte en ik alweer een tijdje geleden toen zij net terug was uit Thailand en daar tijdens een kook workshop ook dit makkelijke en snelle gerecht maakte.

Kip met basilicum-1
Kip met Basilicum op thaise wijze | simoneskitchen.nl

Phad Kaprao Gai

4.34 van 6 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram gesneden kipfilet
  • 2 el olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/3 cup gesneden boontjes of kousenband
  • 2-3 bird’s eye chili pepers rode pepers mag ook als je het minder heet wilt
  • 1 cup thaise basilicum blaadjes
  • 1 el vissau
  • 1 el oestersaus
  • 1/2 tl suiker
  • 1/4 cup gesneden ui
  • 3 el water

  • Doe de olie in een wook op laag vuur. Zodra de olie heet is voeg je de knoflook, ui, chili pepers en de kip toe. Roerbak tot het gaat geuren en gaar is.
  • Blancheer de boontjes even kort voor een minuutje of wat om ze voor te koken. Voeg ze daarna toe aan de wok met de vissaus, suiker en de oestersaus. Voeg een beetje water toe. Roer alles samen. Zodra het gaar is, voeg je de basilicum toe.
  • Roer om en serveer met rijst

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.