Pastinaak knolselderijsoep met bacon en blauwe kaas | simoneskitchen.nl

Het idee voor deze soep kreeg ik in Curacao. Zat ik midden in tropische temperaturen te denken hoe lekker het zou zijn om blauwe kaas te combineren met het romige van knolselderij. Best een beetje maf. Vervolgens ga ik eens kijken hoeveel knolselderij soepen ik al op de site heb staan kom ik tot de ontdekking dat ik er al zes heb! Tssss. Zes!

De ene keer met bloemkool, dan weer met spinazie, maar elke keer lekker. Natuurlijk. Ik twijfelde even of ik er dan nóg eentje zou doen, maar echt, deze is óók lekker en bovendien echt anders door de blauwe kaas door de soep. Lekker!

Pastinaak knolselderijsoep met bacon en blauwe kaas | simoneskitchen.nl

En om het heel anders te maken heb ik hem pastinaak-knolselderij soep genoemd in plaats van knolselderij-pastinaak soep. 🙂 Ik los dat gewoon op. Haha.

Maar ok, misschien moet ik eens andere soep gaan maken. Het is gewoon zo dat ik een enorme fan ben van die wanstaltig lelijke knol. En hij is echt heel veelzijdig. Je kunt er heus niet alleen soep van maken. Frietjes, een salade (ja je kunt hem ook rauw eten), puree: allemaal lekker. Maar nu hou ik erover op.

Dus geniet van deze pastinaak-knolselderij soep. Welke soep zal ik volgende keer maken? Verzoeknummers kunnen worden ingediend!

Pastinaak knolselderijsoep met bacon en blauwe kaas | simoneskitchen.nl

Knolselderij pastinaak soep met bacon en blauwe kaas

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 40 minuten

Ingrediënten

  • 175 gr knolselderij
  • 300 gr pastinaak
  • 1 lt water
  • 1 bouillon blokje groente
  • 60 gr Danablue 50+ extra voor serveren
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • peper
  • zout
  • plakjes ontbijtspek optioneel

  • Snij de knolselderij en pastinaak in kleine stukken
  • Verhit wat olie in een fikse soeppan. Bak de knolselderij en pastinaak even aan en doe daarna het water, tijm en bouillon blokje erbij. Laat koken tot de groente goed gaar is. Voeg de kaas erbij en laat het geheel meesmelten in de soep.
  • Pureer met een staafmixer de soep tot het mooi glad en romig is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voor serveren bak je wat ontbijtspek krokant uit en verkruimel je dat met wat blauwe kaas over de soep heen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.