Passievrucht pavlova en Humphrey | simoneskitchen.nl

He, is dat voor mij??

Ik word er wel eens een tikkie moe van; discussies op social media. Er is er nu weer een nieuwe; dit keer over suiker, suikervervangers, biologische suiker, dadelstroop of weet ik veel stroop. Aanleiding is de rectificatie van Allerhande naar aanleiding van een uitspraak van Rens Kroes in dat blad. En nee, ik ga het niet over die van de stevia hebben. Daar ben ik helemaal klaar mee.. 😉

Ik doe nu natuurlijk mee aan het I quit sugar programma van Sarah Wilson. De reden is voor mij dat ik gewoon echt soms teveel suiker eet en dat suiker niet al te best voor je is, weet iedereen. De discussie ging echter over het feit dat kokosbloesemsuiker of een andere zoetstof in weze dezelfde werking in je lichaam heeft. Suiker is suiker. Waar het ook vandaan komt.

Passievrucht pavlova| simoneskitchen.nl

En het is goed dat mensen dat weten, lijkt me toch? Dus ook goed dat het gedeeld wordt en ook goed dat erover nagedacht wordt. Allemaal goed. Ik wordt er alleen gewoon een beetje moe van. En een tikkeltje opstandig. Daarom vandaag een heul lekker – vreselijk ongezond – dessert met veel suiker, zuivel en een beetje fruit (wat eigenlijk ook soort van suiker is als je erover nadenkt) Laatst had ik natuurlijk al die overheerlijke pavlova met chocola en noten. Deze is veel frisser en lichter. Niet noodzakelijkerwijs in calorieën, maar wel voor het idee. Dat je toch een beetje denkt dat je gezond bezig bent zeg maar.

Humphrey bekijkt de passievrucht pavlova | simoneskitchen.nl

Zal ik een hapje nemen? Wat denken jullie?

Humphrey vond die passiefruit op “zijn” slagroom maar niks, vandaar dat hij toch een beetje erboven bleef hangen. Zo van ‘zal ik wel of zal ik niet’. Voor er ongelukken gebeurden is de pavlova weer verwijderd! 🙂

Passiefruit pavlova | simoneskitchen.nl

Pavlova met passiefruit | simoneskitchen.nl

Pavlova met passiefruit

Nog geen review
GangDessert

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 45 minuten
totaal 1 uur

6 personen

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 7,5 gr maizena
  • 75 gr suiker
  • snufje zout
  • 1 tl citroensap
  • 2-3 passiefruit
  • slagroom voor decoratie + suiker

  • Verwarm de oven voor op 150˚C.
  • Bereid de meringue door de eiwitten te kloppen. Als ze een beetje stijf worden doe je de maizena (gezeefd), de citroen, zout en suiker erbij en klop tot je stijve pieken hebt.
  • Maak een vorm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rond is het makkelijkste. Zorg dat het niet te dun is en strijk glad of maak er piekjes in. Wat je maar leuk vind.
  • Zet in de oven en draai de temperatuur meteen terug naar 120˚C
  • De tijd is een beetje afhankelijk van de dikte van je meringue maar kijk na 45 minuten of het niet te bruin wordt. De buitenkant moet stevig aanvoelen.
  • Laat afkoelen en haal voorzichtig van de bakplaat.
  • Beleg  je meringue met stijfgeslagen slagroom (beetje suiker erin is wel lekker)
  • Schep de zaadjes en het vocht uit de passiefruit en doe dat over de slagroom heen. Serveer meteen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.