Deze heerlijke pannacotta met mango heeft als extra element licor43. Daardoor is het super lekker en extra feestelijk!

Pannacotta met mango en licor 43 | simoneskitchen.nl

Pannacotta met mango en licor43

Ik wilde eens wat anders maken voor Pasen als het standaard ei-ding (enne.. die komt overigens ook nog voorbij hoor) En toevallig had ik een fles Licor43 op de foodiepost gekregen dus dat leek me de uitgelezen gelegenheid om daar eens iets leuk mee te doen. Ik vind de smaak van de likeur erg lekker, maar het gaat me altijd wel snel tegenstaan. Dus na 1 klein glaasje vind ik het genoeg, tenzij het ‘on the rocks’ is, maar de smaak leent zich wel perfect om te combineren.

pannacotta met licor 43 en mango | simoneskitchen.nl

Dessert

En omdat het lekker zoet is, leek een dessert me de juiste keus. Dat ik van pannacotta hou kan al bijna geen verrassing meer zijn en als je er nog geen een geprobeerd hebt: foei! 🙂 Mijn pannacotta met granaatappel is elk jaar rond de kerst weer een absolute topper en het is zo verschrikkelijk makkelijk om te maken!

Ook heel makkelijk om er andere smaken in te mixen. Zolang je de hoeveelheid vloeistof ongeveer gelijk houd kan er weinig verkeerd gaan. Overigens heb ik nog ergens in de kast een boekje met ook hartige pannacotta’s. Ik heb dat nog nooit uitgeprobeerd, want blauwe kaas en pannacotta klinkt niet meteen heel logisch in mijn oren. Maar wie weet is het wel verschrikkelijk lekker. Dus bij deze beloof ik plechtig dat ik dat binnenkort ga uitproberen.

En als het lekker mocht zijn dan horen jullie de resultaten spoedig.

Pannacotta met licor43 | simoneskitchen.nl

Facebook live

Affijn, deze pannacotta met mango en licor43 dus: het was tevens mijn vuurdoop want ik had bedacht dat het leuk zou zijn om het proces van het maken van de foto te delen op Facebook live. Had het nog niet eerder geprobeerd en ik vond het bizar eng. Het is één ding als je een filmpje maakt van jezelf. Dat kun je stilzetten, knippen en editen naar hartelust. Maar live… is – zoals de naam al zegt – live. Dus het begin is al niet al te florissant. Dat had ik er normaal dus echt afgeknipt.. 🙂

Het geheel is nogal wiebelig en onwennig, maar probeer maar eens geconcentreerd te blijven als die teller boven in je beeld aangeeft hoeveel mensen er aan het kijken zijn. Niet zoveel trouwens hoor: ik geloof dat er ongeveer 35 mensen live hebben gekeken, maar het filmpje is inmiddels een bizar aantal van 2100 keer bekeken! Ik voel me bijna Enzo Knol… Wil je ook even lachen? Je vindt de video onderaan het recept.
Om de pannacotta met mango te maken gebruik ik hier Griekse yoghurt in combinatie met de slagroom. Je kunt er ook karnemelk voor gebruiken of alleen slagroom doen als je houdt van romig. Ik vind juist de combinatie van de slagroom met het licht zurige heel goed werken.

Topping pannacotta met mango

Voor de topping laat ik wat mangoblokjes kort weken in de licor43 en schep dat met een beetje van de alcohol over de bovenkant.

Pannacotta met mango en licor 43

Pannacotta met mango en licor43

Nog geen review
GangDessert
KeukenFeest

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
Koeling4 uur
totaal 4 uur 10 minuten

6 personen

Materiaal

  • 6 pannacotta vormpjes

Ingrediënten

  • 100 ml licor43
  • 320 ml slagroom
  • 110 gr suiker
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 4 blaadjes gelatine

Topping


  • Zet eerst een bak met koud water neer en doe daar de gelatine blaadjes in. Laat die minstens vijf minuten weken
  • Doe de slagroom, de suiker en de licor43 in een steelpannetje en verwarm dit. Roer tot de suiker is opgelost. Zorg dat het niet gaat koken! Het moet warm genoeg zijn om de gelatine in op te lossen, maar zeker niet koken.
  • Knijp de gelatine uit en los dit op in het slagroom mengsel.
  • Roer vervolgens de Griekse yoghurt erdoor en zorg dat het goed gemengd is.
  • Doe over in een maatbeker (of iets anders dat makkelijk giet) en schenk het in je vormpjes. Dek af met plastic folie en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur of liefst een hele nacht.
  • De topping maak ik door wat mango klein te snijden en dit heel even te laten marineren in licor43. Daarna schep je het over de pannacotta heen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 364kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 11g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 12g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 1g | Cholesterol: 64mg | Natrium: 46mg | Kalium: 227mg | Vezels: 1g | Suiker: 27g | Vitamine A: 1161IU | Vitamine C: 13mg | Calcium: 132mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Ben je fan van een lekkere pannacotta? Check dan mijn standaard favoriete recept van citroen karnemelk pannacotta of wat denk je van een pindakaas chocolade versie?

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.