Panini van rookworst | simoneskitchen.nl

Ik heb er zin in vandaag. Want vandaag ga ik leuke dingen doen.
Gisteren was het een stuk minder leuk, maar dat maakt het vandaag des te mooier, zeg maar.
Laat ik bij het begin beginnen:

Hoorde gisteren van de Misses dat er een nieuw apparaat in de keuken was gearriveerd.
Een of andere prachtige contactgrill waarop je de lekkerste gerechten voor de stoerste Dudes kunt maken.
Toen ik gisteren al likkebaardend naar de keuken liep, schoten de prachtigste gerechten mij door het hoofd: hamburgers, worsten, plakken geroosterde aardappel… allemaal in contact geweest met die contactgrill. Met een prachtige steak onder mijn arm, liep ik het Kookwalhalla van ons huis binnen en daar zag ik hem al staan… De Cuisinart GR50E. Volgens mij is de bijnaam van deze grill Griddler, maar dat is echt niet stoer genoeg voor dit model dat rechtstreeks uit een science fiction film gestapt lijkt te zijn.

Broodje rookworst met mosterd | simoneskitchen.nl
Dus, geheel in de stijl van C3P0 en R2D2, noemen we dit ideale keukengerei voor de echte man de GR50E.
Ik zag hem daar staan op het aanrecht en had verder totaal geen oog meer voor de misses die ernaast van oor tot oor glimlachte.
Het was liefde op het eerste gezicht; net alsof ik in een Star Wars film was beland, bekeek ik de voorkant van deze grill.
Mijn keukenvariant van de cockpit van de Millenium Falcon, glimlachte me toe met drie regelbare knoppen… en twee BOOST knoppen!
Omdat echte mannen niet huilen van emotie, kon het vocht in mijn ogen alleen maar komen omdat er recent nog uien gesneden waren in de keuken, maar mijn hemel, wat was dit mooi!

Bijna in trance liep ik op de grill af en opende hem langzaam met mijn rechterhand, terwijl mijn linkerhand de dikke steak al richting de perfect gevormde grillplaten bracht.

Ik rook de geur van geroosterd vlees al en kon de sappige steak al haast proeven… toen de Misses mij een forse tik op mijn hand gaf (het deed best een beetje zeer).
Streng keek zij mij aan en zei dat dit apparaat voor haar was en dat hier allerlei gezonde dingen op gemaakt konden worden, zoals groente en zo. ( begrijp nog steeds niet wat die ‘en zo’ dan moet zijn). En dat hierop voornamelijk groente bereid mocht worden. Hierna riep ze geloof ik nog drie dingen over groente, maar ik was inmiddels al af gehaakt omdat ik naast ‘mijn’ Millenium Falcon de Death Star alweer had zien verschijnen.
Terwijl zij een heel relaas afstak over gezond eten en haar mantra over calorie en koolhydraat weer begon, droop ik met een klein pruillipje af uit de keuken.
Maar dat was gisteren…

Vandaag heb ik er zin in!
Want… de Misses is de hele dag weg en de grill staat nog steeds in de keuken.
Dus vandaag wat mannelijks op de grill.
En, om vanmiddag een hoop gezeur te voorkomen, natuurlijk ook wat groente erbij.
Ik ga wat grillen dat ik binnen handbereik heb, want met dit stoere apparaat wordt alles lekker.

Kast open, rookworst, kaas en mosterd eruit. En rucola, voor de groente.
Is me verdikkie nog een gaaf lekker broodje geworden ook, zeg!
Ik voel me zowaar een beetje de Jedi Meester van de keuken: Obi Wan Panini, zeg maar.

Panini van rookworst | simoneskitchen.nl

Panini met rookworst en rucola

5 van 1 stem

Lekker knapperig broodje met dun gesneden rookworst, mosterd, kaas en rucola. De gekarameliseerde ui zorgt voor de pittige maar zoete tegenhanger.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 afbak pistoletjes of 1 panini broodje
  • 1 rookworst geen magere!!
  • pluk rucolasla
  • 2 plakken belegen kaas
  • 1 el pittige mosterd

Voor de gekarameliseerde ui:

  • 1 ui in dunne ringen gesneden
  • 2 el balsamico
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el bruine suiker

  • Fruit de uienringen in een klein koekenpannetje met wat boter en voeg na een minuut of drie de azijn, balsamico en suiker toe. Laat de uienringen lekker karameliseren.
  • Verwarm je contactgrill of een koekenpan. Snij het brood(je) in de lengte doormidden en besmeer 1 helft met de mosterd.
  • Snij de rookworst in de lengte (lange plakken) en leg die op de mosterd. Leg op de rookworst de rucola en bedek deze met de plakken kaas. Schep tenslotte de uienringen op de kaas en dek de rookworst panini af met de tweede helft van het broodje
  • Leg de rookworstpanini in de contactgrill of de koekenpan en verwarm/rooster het broodje ongeveer vijf minuten (in de koekenpan tussentijds even keren).
  • Serveer met een goede ketchup of een lik van dezelfde pittige mosterd die je al eerder gebruikte

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.