Gebakken chocolade donuts | simoneskitchen.nl

Tijdens het maken van die overheerlijke donuts waar ik jullie gisteren over vertelde had ik wat tijd over. Ik moest tenslotte toch wachten tot alles gerezen was dus de ideale gelegenheid om het recept voor gebakken donuts van Lara Ferroni eens uit te proberen. Lara heeft een heel boek over Donuts geschreven dus de expert bij uitstek leek me dan weer… Ze klinken in ieder geval al een heel stuk gezonder als gefrituurde donuts denk ik dan. Super makkelijk en snel om te maken ook.

Als je hebt gebakken smaken ze echter meer als een soort van cake als dat het op een donut lijkt. Dat is dan natuurlijk weer een beetje jammer.

Gebakken chocolade donuts | simoneskitchen.nl

Maar goed het is heel snel om te maken en met de smaak is op zich niks mis. Zelfs al is het wellicht niet helemaal de donut die je voor ogen had. Het recept melde dat je ze kunt maken in een muffin blik of in een donut bakblik. Nu heb ik de laatste niet (sterker nog, ik wist niet eens dat ze bestonden) dus ik bakte deze in een muffin bakblik.

Gebakken chocolade donuts | simoneskitchen.nl

Je moet het beslag er wel inspuiten want er is natuurlijk geen manier om dit met een lepel zo erin te krijgen. Maar zelfs dan rijst het deeg tijdens het bakken dermate dat het gat in het midden toch gevuld raakt. Ik heb dus maar een beetje vals gespeelt en er alsnog een gaatje uitgestoken. Nadat je ze hebt geglazuurd of bestoven zie je dat echt niet meer!

 

Baked chocolate doughnuts | insimoneskitchen.com

Oven gebakken chocolade donuts

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

15 stuks

Ingrediënten

  • 130 gram bloem
  • 2 el cacao poeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 75 gram suiker
  • 1/2 tl vers gemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl fijn zout
  • 2 el ongezouten boter
  • 60 ml karnemelk
  • 60 ml yoghurt
  • 1 tl vanille extract
  • 1 groot ei

  • Vet een muffinblik goed in en verhit de oven voor op 180˚C.
  • Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en baking soda en meng dit met de suiker, nootmuskaat en zout
  • Voeg de boter toe en met je vingers wrijf je dit door de andere ingredienten tot je grove korrels hebt.
  • In een aparte kom meng je de karnemelk, yoghurt, vanille en het ei. Voeg het bloemmengsel toe en roer tot het net gemengd is. Niet te lang mengen anders krijg je rubberen donuts
  • Vul elk muffingat met een randje beslag. Dit gaat het makkelijkste met een spuitzak en zorg dat het gat niet te klein is want anders is het dicht als het gaat rijsen.
  • Bak voor 6 tot 10 minuten (afhankeijk van de maat van je donut blik) tot de donuts terugveren als je erop drukt. Laat afkoelen voor je ze eruit haalt en bestrijkt met glazuur of poedersuiker

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.