Wil je eens een andere versie van rocky road maken? Probeer dan eens deze versie met witte chocola en oreo koekjes.

Oreo rocky road | simoneskitchen.nl

Rocky road met oreo en witte chocola

Om maar meteen te beginnen met een disclaimer.. 🙂 deze rocky road met oreo is behoorlijk zoet. Als je fan bent van witte chocola dan ga je deze geweldig vinden, maar als je fan bent van donkere chocola (zoals ik) dan vind je hem wellicht een tikkie aan de zoete kant. Maar hij is wel verslavend lekker. Dat dan weer wel.

Heb je meer tijd dan kun je er ook een twee laagse Rocky Road van maken. Je maakt dan eerst de witte. Laat die opstijven in de koeling en dan voeg je er vervolgens een tweede laag aan toe met donkere chocola. Dan ben je ook meteen dat hele zoete kwijt. Maar goed, ik eet niet zo heel erg veel suiker meer en dan merk je dat je al dat zoet een beetje ontwent raakt. Dus probeer het vooral zelf zou ik zeggen.

Oreo rocky road | simoneskitchen.nl

Rocky road met oreo koekjes

Natuurlijk smaakt dit ook prima met andere koekjes maar ik vind oreo erg lekker dus mij maak je er wel blij mee. Wil je er een Sinterklaas versie van maken dan kun je er pepernoten aan toevoegen in plaats van de oreo’s. En Sinterklaasschuimpjes! De keus is eindeloos. Ik maakte al eens eerder een rocky road met paaseitjes.

Leef je lekker uit met de extra’s. Zorg alleen dat je niet zóveel vulling hebt dat je niet meer genoeg chocola hebt. Of zorg van tevoren dat je de hoeveelheden verdubbeld. Ook afhankelijk natuurlijk van de vorm die je gebruikt.

Op zoek naar het recept voor de gewone rocky road? Check hier het recept voor de beste rocky road

Zacht

Witte chocola wordt iets minder hard in de koeling dan donkere chocola, dus hou daar rekening mee. Het smelt wat meer in de hand eigenlijk.

Oreo rocky road | simoneskitchen.nl

Oreo Rocky road

4 van 1 stem
GangKoek
KeukenAmerikaans

Deze heerlijke rocky road maak je met witte chocola en oreo koekjes
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
Koelkast4 uur
totaal 4 uur 15 minuten

12 stukken

Materiaal

  • Bakblik 20 x 20

Ingrediënten

  • 250 gr witte chocola
  • 135 gr boter
  • 150 gr oreo-koekjes

  • Smelt de chocola en de boter samen au bain marie. Meng de koekjes door het chocolade mengsel maar hou een paar koekjes achter om in de bovenkant te steken.
  • Giet in een vorm naar keuze (beleg deze wel eerst met bakpapier), steek de overige oreo’s her en der in de bovenkant en zet in de koeling voor minimaal vier uur.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 251kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 2g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 11g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 0.4g | Cholesterol: 29mg | Natrium: 140mg | Kalium: 92mg | Vezels: 0.4g | Suiker: 17g | Vitamine A: 288IU | Vitamine C: 0.1mg | Calcium: 47mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.