Ontbijt quiche | simoneskitchen.nl

Ok, dit is er eentje in de categorie: smaakt echt beter dan het eruit ziet… Sterker nog, het is zo lekker dat ik hem wel hier móest delen want anders raak ik het recept kwijt. En dat risico kon ik natuurlijk niet lopen, dus voila… een ontbijtquiche. Ik zag het recept in een filmpje van Sarah Fragoso, van Everyday Paleo. En aangezien ik en Esmee toch een dagje aan het koken waren leek het me leuk om deze uit te proberen.

Het moest echter best wel even een tijdje in de oven en tegen de tijd dat het klaar was, waren wij moe en bezweet en hadden we al een flink aantal andere dingen op de foto gezet en de inspiratie ontbrak een beetje voor dit geval. Bovendien zag het er niet meteen fantastisch uit. Toen we ons dan uiteindelijk aan een hapje waagden waren we blij verrast. Lekker!! Het enige nadeel van deze quiche vind ik dat het de volgende ochtend echt wat minder is.

Het idee was om de quiche te maken en dan een x-aantal dagen een punt als ontbijt te nemen. Dat kan prima en is ook lekker en vullend, maar… ik vond hem koud toch minder lekker als net warm en vers uit de oven. Ik ga een volgende keer kijken of het beter is als ik hem even opwarm want zo hop uit die koeling is natuurlijk ook best koud. Werk in uitvoering dus nog… En als je de laag bacon onderin gebruikt, gebruik dan verder geen zout. Het spek is echt genoeg zout voor de rest van de ingrediënten.

Ontbijt quiche | simoneskitchen.nl

Ontbijt quiche met spinazie en bacon

4 van 1 stem
GangOntbijt
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 55 minuten
totaal 1 uur 10 minuten

8 flinke punten

Ingrediënten

  • 500 gram ontbijtspek
  • 300 gram spinazie
  • 12 eieren
  • 200 gram kastanje champignons in plakjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 3 el kokosmelk
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 el italiaanse kruiden
  • zwarte peper

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Snij de ontbijtspek in stukjes en bak dit uit tot goudbruin en krokant. Doe dit op de bodem van een 25 cm doorsnede springvorm (handig om deze eerst te bekleden met keukenpapier)
  • Doe hier de spinazie, ongekookt bovenop. Het lijkt nu enorm veel, maar druk het even goed aan.
  • Meng de gesneden champignons, de gesneden bosuitjes, de kokosmelk, knoflook, uienpoeder, italiaanse kruiden en de zwarte peper met de eieren in een grote kom.
  • Giet het geheel over de spinazie heen en druk dit weer goed aan. Je wilt dat de eieren goed gemengd worden en de spinazie een beetje onder ei komt te staan.
  • Dek af met aluminium folie en zet zo voor 30 minuten in de oven. Haal de folie eraf en laat nog eens 20-25 minuten bakken tot de bovenkant goudbruin is.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.