Een lekker frisse frambozen chiapudding met gebakken banaan. Ik hou van banaan! En van frambozen en die twee zijn de helden in dit lekkere ontbijtje!

Frambozen pudding met gebakken banaan | simoneskitchen.nl

Frambozen chiapudding

Ja hoor, daar gaan we weer… Wederom een recept met chiapudding. Gek he dat ik iets niet zo erg geweldig vind qua structuur maar dat ik dan toch net zo lang doorga tot ik een variatie heb waar ik wel enthousiast over ben… Nou het is gelukt. Deze frambozen chiapudding vind ik geweldig.

Soort overnight oats maar dan anders

Het kan natuurlijk gedeeltelijk komen door het feit dat ik na dag 22 van mijn whole30 wel eens wat anders wil qua ontbijt. De zoete aardappelbowl is een favoriet maar het merendeel bestaat toch nog steeds uit vooral veel eieren met veel groente. Dat wordt je op gegeven moment best een beetje zat. Dus toen ik het recept voor deze frambozen chiapudding tegenkwam in paleo magazine moest ik het proberen.

Frambozen chiapudding met gecarameliseerde banaan (paleo en whole30)

Het is in weze een soort overnight oats maar dan met chiazaad in plaats van havervlokken. Je mengt in een blender eerst frambozen, kokosmelk en water. Je doet er wat vanille door (vanille-extract is niet whole30, de poeder wel) en roert de chiazaad erdoor en je laat het in de koeling opstijven. Omdat er verder geen zoetstof doorgaat is het een beetje flauw als je het zo zou eten. Maar met de gecarameliseerde banaan erop is het heerlijk! Dus die is essentieel vind ik persoonlijk, maar je zou er bijvoorbeeld ook wat stukjes mango op kunnen doen. Denk dat dat ook erg lekker is.

Nog maar een paar dagen

Ondertussen is er nog maar een weekje over van mijn whole30. Stiekem ben ik wel blij dat het er alweer bijna op zit. Hoewel het redelijk probleemloos is verlopen dit keer, blijft het toch lastig om zo ontzettend streng te zijn. Dus een beetje meer flexibiliteit is erg welkom vanaf volgende week!

Frambozen pudding met gebakken banaan | simoneskitchen.nl

Frambozen pudding met gebakken banaan

Nog geen review
GangOntbijt
KeukenGezonde keuken

Een lekker frisse chiapudding met gebakken banaan en kokos
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 250 ml kokosmelk light of vol naar keus
  • 125 ml water
  • 125 gr frambozen vers
  • 100 gr chiazaad
  • 2 tl vanille extract of vanille poeder
  • 1/4 tl zeezout

Voor de topping:


  • Doe de kokosmelk, water en de frambozen in een blender en draai glad. Doe over in een kom en roer de chia, vanille en het zout erdoor. Zet in de koeling en laat een nachtje staan of een paar uur.
  • Roer het door en verdeel over vier kommen.
  • Bak de bananenplakjes in de kokosolie tot ze carameliseren. Draai om en bak de andere kant. Doe ze op de pudding en bestrooi met kaneel, kokos en chiazaad.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 341kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 6g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 11g | Natrium: 205mg | Kalium: 466mg | Vezels: 14g | Suiker: 13g | Vitamine A: 70IU | Vitamine C: 16.3mg | Calcium: 183mg | Ijzer: 2.5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.