Supersnel paasdessert met deze mango surprise

Supersnel paasdessert

Misschien heb je wilde plannen tijdens de paasdagen of heb je juist helemaal geen plannen en wil je vooral lekker genieten van het (hopelijk) mooie weer en de extra vrije dagen die je met of zonder familie door gaat brengen. Voor ons is het voor het eerst in lange tijd dat Tom en ik allebei vrij zijn op de zondag. Meestal staat hij op de markt en veel van onze workshops worden ook gegeven op de zondag. Meestal geen vrije zondag hier dus.

Mango surprise 2

Geen uren in de keuken

Dus wellicht wil je niet de halve zondag in de keuken staan voor een uitgebreid paasdessert en ben je vooral op zoek naar een super snel toetje. Nou zoek niet verder want dit mango kokosdessert voldoet aan alle eisen. Het is heerlijk (het allerbelangrijkste natuurlijk), het is mega snel (paar minuten) en gegarandeerd favoriet bij je gasten of bij je gezin of bij jezelf.

Mango

Nou vind ik persoonlijk mango misschien wel echt een van de aller- allerlekkerste vruchten ever. Wist je trouwens dat er enorm veel soorten mango zijn? Ik kan me nog levendig herinneren dat we in Sri Lanka waren en daar en marktkraam zagen met ik weet niet hoeveel soorten mango. Van hele kleine (superzoete) tot mega grote. En de smaak is heel verschillend. De een is draderig en de ander helemaal niet. Dan is het hier in Nederland toch een beetje behelpen met mango die vaak ook nog niet eens lekker is. Maar ja, wat je van ver haalt is niet altijd lekker zeg maar.

Geel

Bij Pasen hoort de kleur geel wel een beetje natuurlijk, maar wil je liever geen mango eten dan kun je natuurlijk elke soort fruit gebruiken die je maar lekker vindt. Ik heb in dit mangodessert glutenvrije kokoskoekjes gebruikt (recept uit het maart 2019 nummer van Paleo Magazine) maar gebruik de koekjes die jij wilt. Deze pistache koekjes (glutenvrij maar niet paleo) zijn ook top! Iets met kokos is wel erg lekker. je kunt natuurlijk ook eventueel geraspte kokos erover strooien.

Supersnel paasdessert met deze mango surprise

Mango surprise

5 van 3 stemmen

Dit is een heerlijk toetje, waar je zeker geen flater mee slaat tijdens een etentje. En het goede nieuws is: het kost je slechts 10 minuten om te maken!
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kokosyoghurt
  • 2 limoenen rasp
  • 250 gram mango fijn gesneden
  • 2-3 kokos-amandelkoekjes of andere koekjes kan natuurlijk ook

  • Neem vier feestelijke glazen en zet die vast klaar.
  • Meng de kokosyoghurt met rasp van 1 limoen. Je kunt er optioneel nog wat ahornsiroop door doen maar dat is qua zoetheid eigenlijk niet nodig.
  • Verdeel de kokosyoghurt over de glazen en verdeel daaroverheen de mangoblokjes.
  • Verkruimel als laatste de koekjes eroverheen en eindig met nog wat extra limoenrasp.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 259kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 3g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 19g | Natrium: 32mg | Kalium: 371mg | Vezels: 2g | Suiker: 10g | Vitamine A: 693IU | Vitamine C: 33mg | Calcium: 39mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.