Moo shu pannenkoekjes met eigengemaakte hoisin saus | simoneskitchen.nl

Moo shu pannenkoekjes

Ik moest ineens weer aan dit recept denken dankzij de fotoshoot die ik afgelopen zondag had voor een TV zender. Het allerlaatste gerecht dat we daarvoor schoten waren moo shu pannekoekjes met crispy duck en hoisin saus. Zooooo verschrikkelijk lekker! Je weet natuurlijk al waar ze verdwenen na afloop van de shoot… 😉 De crispy duck was nog even een dingetje want de plaatselijke Chinees had het niet liggen dus het moest vers gemaakt worden en kon pas aan het einde van de dag worden opgehaald. Maar geloof me als ik zeg dat het het wachten meer dan waard was.

Moo shu pannekoekjes | simoneskitchen.nl

Crispy duck

Het probleem met het recept (dat op mijn Engelstalige site stond) is dat er weer eens een plugin op hol is geslagen dus ik dacht; dan zet ik hem meteen maar over naar hier. Deze versie is met varkensvlees maar als je een chinees in de buurt hebt dan is het de moeite waard om daar krokante eend te gaan halen. Lukt dat niet of is het te ver weg dan is er nog niks aan de hand want ook met kip of zoals hier met varkensvlees is het absoluut de moeite van het werk waard.

Moo shu pannenkoekjes met eigengemaakte hoisin saus | simoneskitchen.nl

Dit is ooit onderdeel geweest van een Daring Cooks challenge en ook de hoisin saus is hier dus eigengemaakt maar het staat je vrij om dat te vervangen door een potje. De pannenkoekjes zelf zijn het meeste werk aangezien je daar op moet wachten maar verder is het eigenlijk een eenvoudig en heerlijk recept!

20111011 MG 8129

Moo shu pannekoekjes

Nog geen review
GangDiner
KeukenAziatisch

Gebruik echt heel heet tot kokend water aangezien dit helpt om de gluten te laten relaxen, welke weer helpt om de pannenkoekjes heel dun te bakken.
Als je de pannenkoekjes niet meteen opeet kun je ze weer opwarmen in een stoompan of een magnetron voor 20-30 seconden.
Je kunt deze pannenkoekjes ook kant en klaar kopen bij de toko!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

Moo shu

  • 150-200 g gemengde paddestoelen ik gebruikte shii-take, oesterzwammen en kastanje champignons
  • 450 g varkensvlees
  • 100 gr bamboescheuten
  • 170 gr chinese kool dun gesneden
  • 3 eieren
  • 1 tl zout
  • 4 el plantaardige olie
  • 2 lente uitjes
  • 1 el lichte soja saus
  • 2 tl rijstwijn
  • paar druppels sesam olie
  • 12 stuks dunne pannekoekjes om te serveren

Voor de pannenkoekjes

  • 560 g bloem
  • 300 ml kokend water heet
  • 1 tl plantaardige olie

Hoisinsaus

  • 4 el sojasaus ik gebruikte donkere soja maar dat was wel een tikkie aan de zoute kant
  • 2 el pindakaas of zwarte bonen pasta als je dat kunt vinden
  • 1 el honing of donkere melasse stroop
  • 2 tl witte balsamico of witte wijn azijn
  • 1/8 tl knoflook poeder
  • 2 tl sesamolie
  • 20 druppels Chinese stijl hete saus tabasco kan ook
  • 1/8 tl zwarte peper

  • Maak je paddestoelen schoon en snij ze fijn. Snij het varkensvlees klein, de bamboescheuten en de chinese kool.
  • Klop de eieren even los met een vork en een beetje zout.
  • Verhit 1 el olie in een voorverwarmde wok en scramble de eieren tot ze stevig zijn maar niet te hard. Verwijder uit de pan en zet aan de kant.
  • Verhit de resterende olie. Roerbak het kleingesneden varkensvlees voor ongeveer een minuut of tot de kleur veranderd. Voeg de paddestoelen, bamboe, Chinese kool en lente uitjes toe. Roerbak ongeveer 2-3 minuten, voeg dan het zout, sojasaus en de wijn toe. Mix het goed door elkaar en roerbak nog eens twee minuten. Voeg de eieren toe en roer om ze uit elkaar te halen. Voeg de sesamolie toe en roer.
  • Om te serveren: doe twee eetlepels van de hete Moos Shu in het midden van een warme pannenkoek, rol het op en sla de onderkant dubbel om te voorkomen dat alles eruit rolt.

Dunne pannenkoekjes

  • Zeef de bloem in een mengkom. Giet hier voorzichtig het hete water bij, al roerende en roer daarna de olie erbij. Kneed het mengsel tot een zacht maar stevig deeg. Als je deeg te droog is voeg je meer water toe, een el tegelijk. Tot het de juiste consistentie heeft. Dek af met een vochtige doek en laat dit 30 minuten staan.
  • Stuif wat bloem op je aanrecht en kneed het deeg nogmaals 6-8 minuten of tot het glad is, verdeel het dan in drie gelijke gedeeltes. Rol elk gedeelte uit tot een lange worst en snij van elke worst 8-10 stukken. Hou het deeg waar je niet mee bezig bent bedekt met een vochtige doek om te voorkomen dat het uitdroogt.
  • Rol elk stukje tot een balletje en met de palm van je hand druk je deze vervolgens elk tot een platte pannenkoek. Bestuif je aanrecht nogmaals met meer bloem. Rol elke pannenkoek uit tot ongeveer 15-20 cm dunne pannenkoek met een deegroller.
  • Plaats een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur. Zodra het heet is, zet je het vuur lager en bak je de pannenkoekjes een voor in de pan. Haal eruit zodra je licht bruie puntjes aan de onderkant ziet. Dek af met een vochtige doek tot ze klaar zijn om te serveren.

Hoisinsaus

  • Meng simpelweg de ingredienten samen met een stevige lepel. Het kan even duren voor het zich echt mengt dus gewoon door blijven kloppen dan komt het goed!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.