Tacos' gevuld met gepocheerde kip en bonen | simoneskitchen.nl

Mexico was ooit het allereerste ‘verre’ land waar Tom en ik samen heen gingen. Het was 1997 en dus alweer bijna 20 jaar geleden. Jee, als je het hardop zegt lijkt het nog langer… 20 jaar geleden… Maar daar gaat het niet over. Ik weet nog dat ik Mexico geweldig vond en het eten! Man, zo lekker… We hadden een volkswagen kever gehuurd en daarmee zijn we Yucatan rondgereden. Van Chitzen Itza tot Merida en terug via Cancun. Die laatste kun je beter overslaan als je de keus hebt maar dat even terzijde.

Taco's met gepocheerde kip | simoneskitchen.nl

Taco’s met kokos gepocheerde kip (qua pasa??)

Voor we naar Mexico gingen had ik natuurlijk al eens Mexicaans gegeten al kan ik me niet precies herinneren wat dat dan wel is geweest. Ik gok iets van taco’s of iets van die orde, maar het echte Mexicaanse eten. Dat is toch echt wat anders…. Sinds die tijd ben ik grote fan van de Mexicaanse keuken en maken we hier regelmatig enchilada, tortilla’s en taco’s. Ooo zo lekker… Heb je wel eens een mole saus geprobeerd? Ik heb een waanzinnig lekker recept daarvoor maar volgens mij niet in het Nederlands. Ga ik binnenkort echt verandering in brengen. Meteen een goede reden om het nog een keer te maken. Nu dan dit… Is dit echt Mexicaans?

Taco's gevuld met bonen en gepocheerde kip | simoneskitchen.nl

Nou nee dat dan weer niet natuurlijk, want kokos gepocheerde kip is totaal niet Mexicaans… Maar dat mag de pret niet drukken lijkt me en mocht je het niet Mexicaans genoeg vinden dan geef je er toch gewoon een eigen twist aan?

Tacos' gevuld met gepocheerde kip en bonen | simoneskitchen.nl

Taco's met gepocheerde kip en chipotle mayonaise

5 van 1 stem

Ik ga hier uit van twee taco schelpen per persoon. Ik had nog harde schelpen liggen maar eigenlijk geef ik de voorkeur aan zachte. Eet een stuk makkelijker.. 🙂
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 8 harde of zachte taco's
  • 250 gr kipfilet
  • 1 blik kokosmelk
  • 2-3 chipotle pepers
  • 200 gr zwarte bonen
  • 200 gr black eyed peas
  • 100 gr mais
  • geraspte kaas
  • sla
  • 3 el mayonaise
  • 3 tl adobosaus en eventueel nog 1 fijn gesneden chipotle

  • Verwarm de oven voor op 150˚C. Verwarm daar straks de taco's iets in op
  • Doe het blik kokosmelk in een steelpannetje samen met de chipotle peper en iets van de adobo saus. Breng dit tegen de kook aan en doe de (hele) kipfilet erin. Zodra gaar (ongeveer 10 minuten) trek je de kip met je handen of met twee vorken uit elkaar.
  • Doe de bonen en mais bij elkaar en spoel af.
  • De chipotle mayonaise maak je door de mayonaise te mengen met wat van de adobo saus en 1 fijngesneden chipotle. Hou je niet zo van te pittig hou het dan bij alleen de saus. Roer goed door.
  • Bekleed je taco's achtereenvolgens met sla, bonenmengsel, geplukte kip, cheddar en eventueel nog wat verse koriander.
  • Doe er een flinke klodder chipotle mayo op en smullen maar.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.