Makkelijk hartig ontbijt: chorizobowl

Chorizobowl

Door de week vind ik het lekker om een snel en hartig ontbijt in elkaar te draaien. Nu vinden veel mensen deze bowl al veel werk, want ja, je moet de chorizo uitbakken en het ei moet natuurlijk ook gebakken worden. Dus mega snel is het dan ook weer niet meteen maar wel gewoon een uitstekend begin van de dag. Geef mij een dergelijke bowl en ik heb op geen enkel moment van de ochtend de neiging om te gaan snaaien.

Hartig ontbijt

Als je de keus had, zou je dan kiezen voor een hartig ontbijt of zou je gaan voor een zoet(ig) ontbijt? Ik merk dat ik beter draai op een hartig ontbijt met genoeg eiwit en vet. Een zoete bowl zoals deze is ook heerlijk maar dan heb ik toch snel weer trek in lekkere dingen. Op zich ook heel logisch want een hartig ontbijt zorgt ervoor dat je bloedsuiker beter in balans blijft, waardoor je later minder ‘snaaitrek’ krijgt. We kennen allemaal wel die beroemde dip na het eten van een zoet ontbijt (of koekjes of veel koolhydraten)

Bezig met afronden

Ondertussen ben ik druk bezig om bepaalde content van mijn “oude sites” over te zetten naar hier. Dat is nog best wel een klusje en zorgen dat alles goed gaat is ook niet heel eenvoudig trouwens. Redirect hier en redirect daar. Dan kan ik deze chorizobowl goed gebruiken om mijn energie op peil te houden! Geen zin in al dat vlees op de vroege morgen dan is deze zoete aardappelbowl een goed alternatief!

Makkelijk hartig ontbijt: chorizobowl

CHORIZOBOWL

Nog geen review

Een salade als ontbijt klinkt misschien gek maar probeer deze maar eens met knapperig uitgebakken chorizo, een gebakken eitje en sla naar keus. Heerlijk!
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 10 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 50 gr chorizo in blokjes gesneden
  • Flinke pluk veldsla of andere sla naar keus
  • 50 gr kerstomaatjes
  • 1 ei
  • ¼ komkommer in plakjes
  • 1 el zelfgemaakte pesto

  • Bak eerst de chorizo uit. Doe geen vet in de pan. Er komt enorm veel vet uit de chorizo dus dat is niet nodig. Laat even bakken tot ze krokant zijn en laat dan uitlekken op keukenpapier.
  • Bak het ei zoals jij het lekker vindt.
  • Doe veldsla in een kom en top dit met komkommerplakjes, tomaatjes, de uitgebakken chorizo en het eitje.
  • Doe wat van de pesto eroverheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 228kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 15g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 195mg | Natrium: 677mg | Kalium: 272mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 715IU | Vitamine C: 14mg | Calcium: 35mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Probeer ook eens deze zoete aardappelbowl of als je meer van kamp zoet bent probeer dan de chocolade smoothiebowl eens

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.