Maak je eigen pitabroodjes | simoneskitchen.nl

Maak je eigen pitabroodjes

De oplettende lezer wist natuurlijk al dat brood maken en ik niet per definitie erg goed samen gaan. Het is gewoon niet meteen mijn sterkste kant zeg maar. Ik kan dan weer wel geweldig lekkere taarten maken. Telt dat mee? 😉 Dus vaak als er brood gemaakt gaat worden doe ik dat samen met Esmee. Zij is kampioen brood bakken en laat het altijd zo makkelijk lijken dat ik af en toe denk dat ik het ook vast wel kan.

Deze broodjes zijn daar een goed voorbeeld van. Super eenvoudig om te maken, lekker en echt vele malen smakelijker dan die platgewalste dingen uit de supermarkt. En door de kikkererwten zitten er bovendien ook nog wat voedingsstoffen in. Win win dus.

Zelf pitabroodjes maken | simoneskitchen.nl

Je kunt de pitabroodjes vervolgens vullen met homemade falafel bijvoorbeeld of maak er een broodje shoarma van. Of vul ze met kaas en sla en andere lekkere dingen en gebruik als tosti… Of… nou ja, je snapt het idee. Je kunt er eindeloos veel mee!

O en ik maak natuurlijk wel eens brood zoals mijn chipotlebrood! Of wacht dacht je van het gezonde brood van Jamie?

Maak je eigen pitabroodjes | simoneskitchen.nl

Pitabroodjes met kikkererwtenmeel

Nog geen review
GangBrood

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
Rijstijd1 uur
totaal 25 minuten

10 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist korrels
  • 10 gram zout
  • 300 milliliter water
  • 2 tl komijnzaad gemalen

  • Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat ze goed uitlekken.
  • Neem een grote kom en doe hierin de bloem, gist, zout, water en het komijnzaad. Meng even door elkaar.
  • Voeg als laatste de kikkererwten toe en kneed het geheel tot de kikkererwten grotendeels kapot zijn. Dit gaat het makkelijkste met de machine, maar kan ook met de hand.
  • Wrijf een kom in met wat olijfolie, maak een bal van het deeg en leg dit hierin. Wrijf de deegbal ook aan de bovenkant even in met wat olie en dek af met een schone doek of een stuk plastic folie.
  • Laat het deeg een uur rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is. Verwarm ondertussen de oven voor op de hoogste stand (bij mij is dat ongeveer 250˚C)
  • Verdeel het deeg in tien stukjes van ongeveer 100 gr per stuk en maak hier bolletjes van.
  • Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en maak ze plat met je hand. Ze moeten ongeveer 10 cm in doorsnede zijn.
  • Bak de broodjes in de oven. Hoelang dat duurt ligt aan de temperatuur van de oven. Ze moeten opgebold zijn en wat bruine stippen hebben, dan zijn ze klaar.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.