Gochujang is een lekker pittige Koreaanse chilisaus en is ook makkelijk zelf thuis te maken met dit recept voor gochujang.

gochujang

Gochujang saus

Hoe maak je zelf gochujang? Wat is het precies en waar gebruik je het voor? Een kort overzicht over deze pittige Koreaanse saus

Wat is gochujang?

Van oorsprong komt deze pittige chilisaus uit Korea en wordt traditioneel gemaakt met rijst en chilipoeder (en nog meer ingrediënten natuurlijk) De saus werd vervolgens soms jaren lang gefermenteerd voor het geschikt werd geacht voor consumptie.

Gelukkig kun je deze Koreaanse saus ook prima thuis maken. Compleet origineel is het niet, maar de smaken van mijn gochujang saus komen absoluut in de buurt. Bovendien is deze versie vegan.

Zelf gochujang maken

Koreaanse keuken

De Koreaanse keuken is in opmars. Hoorde je er vroeger echt niks over, met uitzondering van kimchi, tegenwoordig is het bezig aan een opmars. Had niemand jaren geleden nog ooit van gochujang gehoord? Tegenwoordig zie je het in steeds meer restaurants en blogs opkomen.

En met goede reden want het is een prima basis om van alles mee te doen. Je kunt het eigenlijk vergelijkbaar gebruiken als bijvoorbeeld harissa. Doe eens een lepeltje door je dressing of door de mayonaise voor een lekker pittige dip.

Gochujang is niet ingewikkeld. En het is superlekker. Je kunt het gebruiken om Aziatisch getinte gerechten te roerbakken. Even een beetje toevoegen aan de wok bij de groentes en je gerecht krijgt direct een heerlijk pittige smaak.

Vegan saus

De Gochujang is een vegan saus, wat het meteen geschikt maakt voor iedereen. Het oorspronkelijke recept haalde ik van de site van Minimalist Baker waar je overigens nog veel meer heerlijke recepten kunt vinden.

Gochujang

Wil je ook eens deze pittige Koreaanse chilisaus maken? Check dan het recept hieronder en maak het in 5 minuutjes! Gebruik het recept ook zeker voor het maken van de bibimbap!

Gochujang 12 1

Gochujang saus

4.25 van 4 stemmen
GangBasis
KeukenKoreaans

Deze lekkere pittige Koreaanse saus is supersnel om te maken!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 10 minuten

1 portie

Ingrediënten

  • 80 gr miso paste
  • 60 ml ahornsiroop
  • 27 gr chili vlokken dit horen officieel Koreaanse chilivlokken te zijn maar gewone kan ook
  • 60 ml coconut aminos
  • 9 gr knoflook gehakt
  • 60 ml water

  • Combineer alle ingredienten in een kleine keukenmachine of blender en draai tot het glad is.
  • Bewaar maximaal twee weken in de koeling of 1 maand in de vriezer

Notities

Voedingswaarde is voor de volledige portie

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 529kcal | Koolhydraten: 104g | Eiwit: 14g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Natrium: 4814mg | Kalium: 914mg | Vezels: 14g | Suiker: 56g | Vitamine A: 8076IU | Vitamine C: 3mg | Calcium: 242mg | Ijzer: 7mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.