Deze heerlijke glutenvrije kruiden crackers zijn heel eenvoudig om te maken en heerlijk om te serveren op een borrel avondje. Lekker met tapenade of hummus.

glutenvrije kruiden crackers

Glutenvrije kruidencrackers

De allereerste keer dat ik deze lekkere glutenvrije crackers met kruiden maakte was tijdens een whole30. Ik was per ongeluk ervan uitgegaan dat dat wel zou kunnen, maar snacken en de whole30 is per definitie uit den boze. Dus foutje bedankt. Maar goed, de crackers zelf waren echter wel super lekker én heel makkelijk om te maken.

Het recept is van Marjolein Dubbers waar ik ooit in een grijs verleden een paar e-boeken voor fotografeerde. Ik maakte deze crackers toen voor de eerste keer en vond ze zo lekker dat het nu dus ook hier op de site staat.

Ingredienten voor de glutenvrije kruiden crackers

Paar ingredienten

Het fijne van deze crackers is dat je echt maar een paar ingrediënten nodig hebt. Amandelmeel, kruiden, beetje olijfolie. Dat is het eigenlijk. Glutenvrije kruidencrackers in drie ingrediënten. Wat wil je nog meer?

Het maken kan bijna niet eenvoudiger. Je mengt het amandelmeel met de gedroogde Italiaanse kruiden en het zeezout. Even doorroeren. Dan meng je olijfolie met het water en dit giet je bij je amandelmeel mengsel. Even roeren en doorkneden en vervolgens rol je het deeg uit tussen twee stukken bakpapier.

glutenvrije kruidencrackers

Lekker dun

Hoe dunner je de crackers uitrolt des te krokanter de glutenvrije kruidencrackers worden. Eenmaal uitgerold verwijder je de bovenste laag bakpapier en je schuift ze op een bakplaat. Nu snij je de crackers alvast voor in vierkantjes van ongeveer 5 centimeter. Het komt niet zo heel erg nauw. Ik had uiteindelijk ook diverse maten.

Het snijden gaat trouwens het makkelijkste met een pizzasnijder. Dat gaat snel en je krijgt mooie scherpe randjes. De bakplaat zet je nu in de oven en je bakt ze voor ongeveer 15-20 minuten. Hou het aan het eind even in de gaten want als ze lichtbruin zijn is het goed.

De glutenvrije kruidencrackers zijn vervolgens heerlijk met hummus of met muhammara. Of een lekkere tapenade. Maar een stukje Franse kaas misstaat zeker ook niet!

Glutenvrije crackers met kruiden

Check ook deze crackers

Deze glutenvrije crackers zijn ook erg lekker!

glutenvrije kruidencrackers

Glutenvrije crackers met kruiden

5 van 1 stem
GangBijgerecht, Snack
KeukenGezonde keuken

Deze lekkere glutenvrije crackers zitten vol met Italiaanse kruiden en zijn heel makkelijk om te maken.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 35 minuten

30 crackers

Ingrediënten

  • 200 gr amandelmeel of ander fijngemalen notenmeel
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • flink wat vers gemalen Keltisch zeezout
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 4 el eetlepels water

  • Verwarm de oven voor op 150˚C
  • Doe alle droge ingredienten bij elkaar in een kom en roer alles goed door elkaar heen.
  • In een aparte kom doe je de olijfolie en het water bij elkaar en mix dit even goed, met een garde of een mixer. Giet dit geheel bij je droge ingredienten en kneed het tot een stevige deegbal.
  • Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en doe de deegbal hierop. Leg een tweede vel bakpapier eroverheen en gebruik een deegroller om het uit te rollen tot een flinke plak deeg van ongeveer 3 mm dik.
  • Verwijder het bovenste stuk bakpapier, schuif het op een bakplaat en snij met een scherp mes vierkantjes van ongeveer 5 cm in het deeg.
  • Zet je bakplaat in de oven. Let wel even op want het kan ineens hard gaan. De crackers zijn klaar als je bruine randjes hebt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 47kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 0.4g | Meervoudigd onverzadigd vet: 0.1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Natrium: 0.1mg | Kalium: 4mg | Vezels: 1g | Suiker: 0.2g | Vitamine A: 6IU | Vitamine C: 0.01mg | Calcium: 19mg | Ijzer: 0.4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.