Glutenvrije kruidencrackers
Deze heerlijke glutenvrije kruiden crackers zijn heel eenvoudig om te maken en heerlijk om te serveren op een borrel avondje. Lekker met tapenade of hummus.
Glutenvrije kruidencrackers
De allereerste keer dat ik deze lekkere glutenvrije crackers met kruiden maakte was tijdens een whole30. Ik was per ongeluk ervan uitgegaan dat dat wel zou kunnen, maar snacken en de whole30 is per definitie uit den boze. Dus foutje bedankt. Maar goed, de crackers zelf waren echter wel super lekker én heel makkelijk om te maken.
Het recept is van Marjolein Dubbers waar ik ooit in een grijs verleden een paar e-boeken voor fotografeerde. Ik maakte deze crackers toen voor de eerste keer en vond ze zo lekker dat het nu dus ook hier op de site staat.
Paar ingredienten
Het fijne van deze crackers is dat je echt maar een paar ingrediënten nodig hebt. Amandelmeel, kruiden, beetje olijfolie. Dat is het eigenlijk. Glutenvrije kruidencrackers in drie ingrediënten. Wat wil je nog meer?
Het maken kan bijna niet eenvoudiger. Je mengt het amandelmeel met de gedroogde Italiaanse kruiden en het zeezout. Even doorroeren. Dan meng je olijfolie met het water en dit giet je bij je amandelmeel mengsel. Even roeren en doorkneden en vervolgens rol je het deeg uit tussen twee stukken bakpapier.
Lekker dun
Hoe dunner je de crackers uitrolt des te krokanter de glutenvrije kruidencrackers worden. Eenmaal uitgerold verwijder je de bovenste laag bakpapier en je schuift ze op een bakplaat. Nu snij je de crackers alvast voor in vierkantjes van ongeveer 5 centimeter. Het komt niet zo heel erg nauw. Ik had uiteindelijk ook diverse maten.
Het snijden gaat trouwens het makkelijkste met een pizzasnijder. Dat gaat snel en je krijgt mooie scherpe randjes. De bakplaat zet je nu in de oven en je bakt ze voor ongeveer 15-20 minuten. Hou het aan het eind even in de gaten want als ze lichtbruin zijn is het goed.
De glutenvrije kruidencrackers zijn vervolgens heerlijk met hummus of met muhammara. Of een lekkere tapenade. Maar een stukje Franse kaas misstaat zeker ook niet!
Check ook deze crackers
Deze glutenvrije crackers zijn ook erg lekker!
Glutenvrije crackers met kruiden
Ingrediënten
- 200 gr amandelmeel of ander fijngemalen notenmeel
- 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
- flink wat vers gemalen Keltisch zeezout
- peper
- 2 el olijfolie
- 4 el eetlepels water
- Verwarm de oven voor op 150˚C
- Doe alle droge ingredienten bij elkaar in een kom en roer alles goed door elkaar heen.
- In een aparte kom doe je de olijfolie en het water bij elkaar en mix dit even goed, met een garde of een mixer. Giet dit geheel bij je droge ingredienten en kneed het tot een stevige deegbal.
- Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en doe de deegbal hierop. Leg een tweede vel bakpapier eroverheen en gebruik een deegroller om het uit te rollen tot een flinke plak deeg van ongeveer 3 mm dik.
- Verwijder het bovenste stuk bakpapier, schuif het op een bakplaat en snij met een scherp mes vierkantjes van ongeveer 5 cm in het deeg.
- Zet je bakplaat in de oven. Let wel even op want het kan ineens hard gaan. De crackers zijn klaar als je bruine randjes hebt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hi, kan ik voor dit recept ook kokosmeel gebruiken?
He Desiré. In principe kan dat wel maar kokosmeel maakt het geheel wel veel droger. De smaak wordt dan wel ook heel anders en ik denk zeker minder smakelijk. Maar je kunt het proberen en er dan wellicht een extra ei bij doen.
Ga ik proberen!
Hartstikke bedankt 🙂
Pingback: Glutenvrije crackers met kruiden - Focus on Foodies
Kijk, simpele recepten daar houd ik van. Het klinkt niet moeilijk (als is het dan altijd afwachten of het dan ook echt niet moeilijk is 😉 ) en heel verantwoord dus deze ga ik eens proberen. Dank je 🙂
Nou deze zijn echt eenvoudig hoor! Beloofd!
Deze lijken me heerlijk en makkelijk te maken. Dus als het iets minder warm is, worden ze gebakken