Kokosijs met geroosterde kokos

Kokosijs met geroosterde kokosnoot en malibu

Een heerlijk kokosijs met wat extra bite door het gebruik van geroosterde kokos die door het ijs heen zit. Het is dus geen glad ijs, maar zo verschrikkelijk lekker! Proberen dus.

Ik ben gek op ijs. Echt. En ik vind het heerlijk om een beetje te prutsen met ijssmaken en het dus zelf te maken, maar de ijsmaker die ik had voldeed niet echt (echt niet) met als gevolg dat het laatste echte ijs dat ik maakte alweer een eeuwigheid geleden is. En dat is droevig… In een zomer die van zichzelf al erg droevig is, heb je toch af en toe wat nodig om jezelf blij te maken of niet?

Kokosijs met geroosterde kokos

Een leenmachine!

Dus hoe blij was ik toen Miljuschka, na de fotoshoot van twee weken geleden, haar ijsmachine wel even bij mij wilde parkeren? En dat het dan toch nog twee weken heeft geduurd voor het eerste ijs werd gemaakt, had meer te maken met mijn enigszins hectische schema dan met de ijsmachine zelf… Want wat een verschil met dat knullige ding dat ik eerst had! Dus je ziet het: soms heb ik gewoon een beetje mazzel….

Ijs met een bite

Het kokosijs ziet er een beetje korrelig uit en dat klopt want er zit namelijk kokos doorheen, dus dan wordt het niet glad. De optie was om het eruit te zeven, maar dat vond ik zonde dus erin gelaten. En nu ik de smaak te pakken heb zit ik al te broeder op allerlei ijs experimentjes… ik weet tenslotte niet hoelang de machine nog bij me logeert… 😉

Dit is een recept van Linda Lomelino, uit het boek Ijspret. Als je van ijs houdt, een absolute aanrader. Ik heb het boek al een tijdje, maar aangezien mijn ijsmaak pogingen op een laag pitje stonden, is dit het eerste recept dat ik uit het boek maak. Het is ook nog eens een ijsje dat laag is in suiker, althans in verhouding tot ‘gewone’ ijsjes.

Kokosijs met geroosterde kokos

Ik ga verder met het ijsjes maken en dan hoop ik alleen nog dat het weer me een excuus geeft om het allemaal op te eten.. 😉

Wil je dit kokosijs maken dan heb je wel een ijsmachine nodig. Heb je die nou niet probeer dan zeker eens dit heerlijke mangoijs waarbij geen machine aan te pas komt.

Kokosijs met geroosterde kokosnoot | simoneskitchen.nl

Kokosijs met geroosterde kokosnoot en malibu

Nog geen review
GangIjsje

Heerlijk zomers ijs met geroosterde kokos en een scheutje malibu likeur
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 30 minuten
bereiding 30 minuten

Ingrediënten

  • 75 gram geschaafde kokos
  • 150 ml melk
  • 70 gram kristalsuiker
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml slagroom
  • 2 el kokoslikeur bijvoorbeeld Malibu
  • 1 eetlepel rasp van limoen

  • Verwarm de oven voor op 175 C. Spreid de kokosrasp daarop uit en rooster het in de oven tot het lichtbruin is. Even opletten want het gaat heel snel. Vijf minuten is soms al teveel. Even bijblijven dus.
  • Doe de melk samen met de geroosterde kokosnoot in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat dit een half uur staan.
  • Meng de kokosmelk, de suiker  en de slagroom in een andere kom met de kokoslikeur en de limoenrasp (optioneel trouwens, maar wel lekker) en roer dit goed door.
  • Als je geen stukjes kokos in je ijs wilt zeef je het melk/kokosmengsel eerst. Maakt het je niet uit dan doe je het bij je slagroom mengsel en roert dit goed door.
  • Zet in een kom in de koelkast tot het goed koud is geworden (of zet in een grotere kom met ijsblokjes gevuld)
  • Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Schep het vervolgens in een kom en zet deze in de vriezer.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.