Kokosbloem tortilla wrap | simoneskitchen.nl

Ik heb me deze keer voorgenomen om iets meer variatie in onze Whole30 maaltijd te krijgen. Je kunt natuurlijk gerust elke dag een heerlijke salade eten voor de lunch maar soms wil je ook wel eens iets anders. En laten we wel wezen; het is dan wel niet echt een winter op het moment, maar het is ook nog lang geen zomer, dus iets stevigers als een salade is dan best welkom. Dus moest het wat anders worden…

En ik vind het leuk om een ‘normaal’ recept om te bouwen naar een whole30 recept. Niet altijd mogelijk maar soms makkelijker als je denkt. Deze tortillawrap komt echter niet uit een normaal boek maar is ook weer uit het ebook ‘Levende lunches’ van Marjolein Dubbers. Het heet dan wel tortillawrap maar de smaak en de structuur van de wrap is totaal anders als de standaard maistortilla waar iedereen aan gewend is.

Kokosbloem tortilla wrap | simoneskitchen.nl class=

Laat dat je echter niet weerhouden want het is zeker net zo lekker. De structuur ligt een beetje tussen een pannenkoek en een omelet in als je het mij vraagt. Niet zo vreemd als je weet dat de basis eiwit is. Ik ga zeker nog andere versies van een wrap proberen maar voor nu hebben we enorm van deze creatie genoten. Je kunt hem beleggen met wat je lekker vind natuurlijk. Wij hebben hier sla, avocado, wortel, tomaat, pijnboompitjes en hennepzaad opgedaan. Smullen maar!

Voor een dag tot dag verslag van onze Whole30 kun je hier kijken.

Kokosbloem tortilla wrap
Kokosbloem tortilla wrap | simoneskitchen.nl

Kokosbloem tortilla wrap

5 van 3 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd

1 persoon

Ingrediënten

Tortilla

  • 2 eiwit
  • 1 el kokosbloem
  • 3 el lauw water
  • mespuntje bicarbonate soda
  • zeezout peper naar smaak

Vulling

  • sla naar keuze
  • 1/2 avocado
  • 50 gr tomaatjes
  • 25 gr wortelreepjes
  • 50 gr gerookte kip
  • 1 el pijnboompitjes
  • 1/2 el hennepzaad

  • Voor de tortilla doe je de twee eiwitten in een kom en voeg hier de kokosbloem aan toe, het zout en het lauwe water. Mix dit goed door tot alle klontjes zijn verdwenen. Het moet een dun vloeibaar mengsel zijn.
  • De hoeveelheden in dit recept maken 1 tortilla dus wil je er meer dan is het eenvoudig te vermenigvuldigen.
  • Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en giet hier je mengsel in.
  • Bak aan een kant tot de bovenkant droog is, draai om en bak de andere kant ook nog even. Let wel op want dit scheurt wel eerder als een normale tortilla.
  • Als je beide kanten hebt bruin gebakken doe je het over op een bord en beleg met de vulling. Klap dubbel of rol op en eten maar.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 307kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 21g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 32mg | Natrium: 199mg | Kalium: 969mg | Vezels: 10g | Suiker: 4g | Vitamine A: 4740IU | Vitamine C: 18mg | Calcium: 12mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.