Dit supermakkelijke recept voor kippenboutjes uit de airfryer is ideaal voor drukke dagen. Je doet ze voor ongeveer 20 minuten in de airfryer en je hebt er verder geen omkijken naar!

kippenboutjes

Kippenboutjes uit de airfryer

Eerlijk, ik hou van mijn airfryer. Ook al moet ik eerlijk bekennen dat ik hem te weinig gebruik. Want behalve dat ik het een heel handig apparaat vind, is het ook een beetje een sta in de weg. Met als gevolg dat het ding meestal in de studio staat. Waar we hem vaker gebruiken dan ik thuis. Dat betekent ook dat ik vaak heen en weer moet sjouwen want zoals deze kerst had ik hem ook thuis nodig.

Niks zo lekker als zoete aardappelfrietjes uit de airfryer. Dus… Maar deze kippenboutjes zijn ook fantastisch om in de airfryer te maken. Supersnel klaar, prachtig bruin en lekker mals.

Ik maakte al eerder sticky chicken uit de airfryer en dit is eigenlijk een variatie daarop. Echt heel veel eenvoudiger kan het eigenlijk niet. Waar ik wel altijd op let bij dit soort lekkere snacks, is dat de kippenboutjes echt klein zijn. Van die borrelboutjes of chicken wings. Zoiets is ideaal. Als je hele drumsticks gaat nemen dan is het niet echt een snack meer.

20 minuten

Deze kippenboutjes zijn in 20 minuten klaar in de airfryer. Door de kleinere ruimte van het apparaat blijven ze ook lekker mals. Malser dan wanneer je ze in de oven bereidt. Dat gezegd hebbende; je kunt deze kippenboutjes natuurlijk ook prima in de oven bereiden.

In dat geval zet je de oven op 180˚C en je bereidt de boutjes ongeveer voor een minuut of 30-40. Afhankelijk van het formaat van je kippenboutjes. Ik ga hier uit van kleintjes. Voor grote bouten heb je meer tijd nodig. Reken dan zeker een minuut of 50.

Ik gebruik hier trouwens kokosnoot aminos voor de marinade. Dit kun je prima vervangen door sojasaus.

kippenboutjes

Kippenboutjes uit de airfryer

5 van 1 stem
GangSnack
Keukenpaleo

Airfryer 20 minuten |
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Materiaal

  • Airfryer XXL

Ingrediënten

  • 1 kilo borrelboutjes of kleine drumsticks
  • 3 el kokosnootaminos of sojasaus
  • 1 el mosterd
  • 2 el honing
  • Peper en zout

  • Meng de kokosnoot aminos met de mosterd en de honing even goed door elkaar. Doe de borrelboutjes in een grote kom en giet de marinade eroverheen. Mix alles even goed door zodat alle kip een beetje van de marinade meekrijgt.
  • Bak de kippenboutjes in de airfryer voor 20 minuten. Heb je geen airfryer? Hou dan een baktijd aan van 30-40 minuten in de oven op 180˚C.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.