Kikkererwtensalade met geroosterde paprika

Wisten jullie al dat 2016 uitgeroepen is tot jaar van de peulvrucht? Jaar van de bonen? Niet dat ik dat nodig heb want ik eet best al veel bonen en vind ze ook lekker. Ik heb een belachelijke hoeveelheid bonen hier in huis; van mungboontjes, tot adukiboontjes, grauwe erwten, citroenboontjes, zwarte bonen, witte bonen, linzen, kikkererwten en ik vergeet er vast nog wel een paar.

Kikkererwten salade met bacon | simoneskitchen.nl

Kikkererwten zijn wel een van mijn favorieten; ten eerste omdat je er natuurlijk die afgrijselijk lekkere hummus mee kunt maken, maar ze zijn ook ideaal voor door een salade. Ik heb altijd wel een paar blikjes in de kast staan, want hoewel het merendeel van de bonen die ik heb gedroogd zijn; die zijn toch iets minder geschikt voor een last minute actie. Het weken en daarna het koken duurt lang. En dan heb je meteen het grootste nadeel van peulvruchten genoemd. Je moet het van tevoren plannen al zijn ook daar natuurlijk weer oplossingen voor. Uiteindelijk komt het neer op mijn – altijd ontbrekende – planning.

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika | simoneskitchen.nl

Voor deze kikkererwtensalade met geroosterde paprika heb je nagenoeg geen planning nodig. Het duurt een minuutje of vijf om in elkaar te zetten en bijna alle ingrediënten zijn hier altijd standaard wel op voorraad. Ideaal dus voor een snelle lunch. Verse kruiden van een of andere soort zijn hier ook meestal wel te vinden maar in geval van nood is het ook lekker zonder die kruiden. (of gebruik bijvoorbeeld bieslook als je dat hebt liggen)

Wij aten deze voor de lunch en het feit dat ik deze salade eigenhandig heb gemaakt geeft aan dat ie tevens rolstoelproof is.. 🙂 (nieuwe rubriek: rolstoelproof recepten..Hahaha)

Kikkererwtensalade met gerookte paprika | simoneskitchen.nl

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika, feta en bacon

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr kikkererwten
  • 4-5 stuks geroosterde paprika uit pot
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte munt
  • 50 gr verbrokkelde feta
  • 2-3 plakjes ontbijtspek

Dressing

  • 2 el tahini
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • peper
  • zout

  • Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken. Snij de geroosterde paprika in kleine stukjes en meng door de kikkererwten.
  • Snij de kruiden fijn, verbrokkel de feta en snij de lente-uitjes in ringetjes. Meng dit door de kikkererwten.
  • Bak de ontbijtspek krokant in de koekenpan en laat even uitlekken op keukenpapier voor je het verkruimeld over je kikkererwtensalade.
  • Maak de dressing door de ingredienten bij elkaar te doen en goed te roeren. Serveer met de dressing

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 688kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 23g | Vet: 47g | Verzadigd vet: 11g | Cholesterol: 37mg | Natrium: 473mg | Kalium: 603mg | Vezels: 13g | Suiker: 9g | Vitamine A: 654IU | Vitamine C: 17mg | Calcium: 232mg | Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.