Ben je op zoek naar een feestelijk recept wat niet veel tijd kost en waar iedereen gegarandeerd van zal smullen? Dan is deze yoghurt pannacotta met granaatappel het dessert voor jou. Het maken van de pannacotta is kinderspel en als je de dag van tevoren alles klaarmaakt en in de koeling zet dan is het mooi stijf tegen de tijd dat het kerstdessert moment is aangebroken.

Yoghurt pannacotta met granaatappel | simoneskitchen.nl

Yoghurt pannacotta met granaatappel

Al dagen waren we met elkaar in overleg wat we allemaal gingen maken voor onze kerstshoot. En we is Caroline en ik. Eens in de zoveel tijd plannen we een shoot voor vrij werk, een ander woord voor gewoon leuke dingen bedenken en dat op de foto zetten en gezien de tijd van het jaar leek kerst ons wel het ultieme onderwerp.  Dus een pinterest board aangemaakt voor de inspiratie en al snel was het duidelijk dat we allebei alleen maar zoete dingen aan het pinnen waren!

En dat terwijl ik net al had geconstateerd dat mijn collectie kerstrecepten uit 95% zoetigheid bestaat en een paar verdwaalde hartige gerechten. De planning was dat we dus minimaal ieder één hartig gerecht zouden bedenken.. Is het een grote verrassing als ik zeg dat het volledig in de soep is gelopen? Notitie; soep is ook lekker voor de kerst!

Yoghurt pannacota met granaatappel | simoneskitchen.nl

Granaatappel

Een van de gerechten die we uitkozen was deze yoghurt pannacotta. Sinds ik ooit mijn allereerste pannacotta maakte ben ik verslingerd aan dit eenvoudige dessert. Ik maakte al eens een pannacotta met licor43, een pannacotta met pindakaas en chocola, een vegan versie en je vindt er nog wel een paar her en der over de site verspreid. Zoek maar eens op pannacotta.

De andere planning was dat we maximaal 8 gerechten zouden doen. Maar maak maar eens een keus uit al dat lekkers. Maar echt ik beloof hier bij plechtig – hand op mijn hart – dat ik ook een paar hartige gerechten ga maken. Ik heb er wel al een paar in mijn hoofd hoor dus het gaat goed komen; echt… Ooit…

Maar ons allereerste dessert was deze mooie en feestelijke yoghurt pannacotta. Pannacotta is altijd feestelijk vind ik, makkelijk om te maken en redelijk flexibel in de smaken waar je het mee combineert. Ik vind alleen slagroom in een pannacotta vaak net even te romig dus wissel het graag af met karnemelk of zoals in dit geval met yoghurt.

Neem hier niet te dikke yoghurt voor want dan wordt het een wel heel dik mengsel maar een normale volle yoghurt werkt prima. Geen magere yoghurt in ieder geval! (of misschien lukt dat ook wel maar die is veel wateriger en daardoor minder smakelijk dus ik zou gewoon voor vol gaan)

Ik heb in de pannacotta ook wat cranberry sap gebruikt maar als ik eerlijk ben proef je dat helemaal niet meer terug. Het leek me wel leuk maar dat was een minder goed idee. Normaal doe ik er 1/4 cup in van citroensap. Dat werkt beter, maar je kunt het ook achterwege laten mocht je niet van citroen houden.

De yoghurt pannacotta combineert ook geweldig met mijn cranberrysaus dus dat is echt een aanrader.

Yoghurt pannacotta met granaatappel | simoneskitchen.nl

Yoghurt pannacotta met granaatappel

Nog geen review
GangDessert

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
koelkast4 uur
totaal 4 uur 10 minuten

6 personen

Materiaal

  • 6 x pannacotta bakjes

Ingrediënten

  • 50 ml cranberrysap
  • 4 blaadjes gelatine
  • 340 ml slagroom
  • 110 gram suiker
  • 500 gram volle yoghurt
  • 1 tl vanille extract
  • Bakje granaatappel pitjes of pitjes uit 1 granaatappel
  • cranberry saus optioneel

  • Zet de blaadjes gelatine in een kom met koud water in de week voor minimaal 5 minuten.
  • Doe de cranberrysap, de slagroom en de suiker bij elkaar in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en verwarm tot de suiker is opgelost en de room goed warm is maar nog niet kookt. Knijp de gelatine uit en roer dit door het warme mengsel. Voeg de yoghurt en de vanille erbij en roer alles goed door.
  • Giet in je klaarstaande pannacotta vormpjes, dek af met plastic folie en zet dit minimaal 4 uur in de koelkast maar liever nog langer.
  • Wil je de pannacotta uit het vormpje halen, vul dan een ruime kom met heet water en hou het vormpje daar even kort in. Je ziet als het goed is dat de randen iets ‘smelten’ en zo los laten. Keer om op een bord, hou de kom en het vormpje goed vast, draai om  en schud het in een keer eruit.
  • Serveer de pannacotta met een flinke hoeveelheid granaatappel pitjes

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.