Kersenfocaccia | simoneskitchen.nl

Kersenfocaccia

Een focaccia met een zoete verrassing met heerlijke verse kersen die zijn meegebakken in het brood.

Kersen en focaccia. Ik hoor het je denken; ‘wat?’ Maar alweer een hele tijd geleden maakte ik een focaccia met physalis erin en dat was ook verrassend lekker dus leek het me met kersen ook prima kunnen. En inderdaad bleek de kersenfocaccia ook een groot succes.

Althans het bleek een groot succes bij mij, want niet iedereen houdt van de combinatie zoet en brood. Toch zou ik je willen vragen om de kersenfocaccia een kans te geven. Je kunt het ook goed combineren met tijm en/of rozemarijn tijdens het bakken.

Kersenfocaccia | simoneskitchen.nl

Pitten verwijderen

Let natuurlijk wel op dat je de kersenpitten eerst verwijderd voor je ze in het brood duwt. Ik gebruik daarvoor zo’n kersontpitter. Top apparaatje en voorkomt gebroken kiezen.

De combinatie van het zoet van de kersen en het hartige van het brood is wat mij betreft een blijvertje. Dus durf jij wel eens iets nieuws te maken? Probeer dan zeker deze kersenfocaccia eens!

Maken van de focaccia

Focaccia is een deeg wat je maakt met gist. Grappig genoeg is dit een soort brood wat ik vaak maak en makkelijk vind. Terwijl ik over het algemeen geen goede resultaten heb met gistdeeg.

Laat het deeg ongeveer een uurtje rijzen op een warme plek voor je het uitspreidt en dan nog een half uurtje laat rijzen. Ik was niet zo erg creatief in de vorm van de focaccia dit keer. Die is een beetje gek geworden. Haha… Maar dat doet aan de smaak natuurlijk helemaal niks af.

De kersen duw je overigens als laatste onderdeel in het deeg, besprenkel met wat olijfolie en grof zeezout en bak goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten.

Serveer het brood zo als snack met wat goede olijfolie of serveer het bij de maaltijd.

Kersenfocaccia | simoneskitchen.nl

Kersenfocaccia

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 25 minuten
Rijstijd40 minuten
totaal 35 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr harde bloem type 00
  • 7 gr droge gist = 1 zakje
  • 1 tl zeezout + beetje extra voor eroverheen
  • 150 ml lauw water
  • paar takjes tijm
  • 100 gr kersen ontpit
  • 1 el olijfolie

  • Neem een mengkom en doe de bloem, gist en zout bij elkaar. Maak een kuiltje en giet het water daarin.
  • Meng met een vork tot het bij elkaar komt en kneed vervolgens 5-10 minuten tot een soepel deeg, Laat 1 uur afgedekt met een theedoek rijzen op een warme plek.
  • Spreid het deeg vervolgens uit op een bakplaat in de gewenste vorm en laat nog een half uur rijzen.
  • Druk de kersen in het deeg, sprenkel een beetje olijfolie erover en bestrooi met wat grof zeezout en wat tijmblaadjes
  • Bak in een voorverwarmde oven (180˚C) voor ongeveer 20-25 minuten of tot goudbruin

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.