Frisse dressing met karnemelk en mierikswortel
Deze frisse dressing met karnemelk en mierikswortel is perfect voor een eenvoudige salade en voor zomerse dagen.
Frisse dressing met karnemelk en mierikswortel
Dit makkelijke recept voor een frisse dressing kwam uit mijn Donna Hay challenge waarbij ik had bedacht dat ik alle 80 recepten uit een enkel nummer van Donna Hay magazine zou gaan maken. Ik strandde ergens halverwege, maar dit soort gerechtjes blijft gelukkig wel favoriet.
Heel eerlijk ben ik meestal erg fan van dressings op basis van mayonaise. Dat is heerlijk maar ook wel meteen flink calorierijk. Ik geloof namelijk niet zo in mayonaise light of yogonaise. Daar ben ik geen fan van. Maar deze heerlijke dressing met karnemelk en mierikswortel is licht én heerlijk.
Snel gemaakt
Het is bovendien echt heel makkelijk om te maken en super snel klaar. Het combineert perfect bij de rucola en de pecorino, maar je kunt het echt op veel salades gebruiken. Zeker als het warm weer is, heb je hier een goede dressing aan.
Ik hou enorm van mierikswortel. Dat geeft deze frisse dressing meteen ook een kick.
In de dressing gaan de volgende ingredienten:
- karnemelk
- balsama (witte wijn azijn)
- mierikswortel
- zout en peper
Echt heel simpel dus. Het is dan ook geen dikke dressing en het blijft niet aan de sla ‘hangen’. Hou daar rekening mee met het bepalen voor welke salade je deze dressing gaat gebruiken.
Met rucola en pecorino
Donna hield het super eenvoudig door de dressing te combineren met rucola en pecorino. Iets te eenvoudig naar mijn smaak. Ik heb het vervolgens vaker gebruikt, maar meestal wel met rucola (het bittere van de rucola combineert goed met het frisse van de dressing) maar dan een wat aangekledere versie van een salade.
Je kunt de dressing ook combineren met wat geraspte pecorino. Daardoor wordt het wat steviger en nog lekkerder. De dressing combineert ook goed met kip of een lekkere koolsla.
Frisse dressing met karnemelk en mierikswortel
Ingrediënten
- Doe de karnemelk, azijn en mierikswortel in een kom. Voeg wat peper en zout toe en mix het goed. Verdeel de rucola over de vier borden in vier gelijke bosjes en knoop elk bosje met een knoflook bieslook takje vast. Schaaf wat van de pecorino erover en serveer met de karnemelk dressing. Je kunt deze dressing ook goed gebruiken bij een koolsla of gepocheerde kip.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Dat lijkt me heel lekker, helaas is hier in Frkr geen karnemelk te koop ….. Ik vind/vond karnemelk altijd onwijs lekker en als ik in NL ben nam ik altijd karnemelk bij de lunch totdat bleek dat (karne)melk eigenlijk helemaal niet goed voor je is, zucht.
Waar is Frkr? 🙂 Ik vind het nog steeds lekker hoor en ach, Ik denk maar zo als je alles met mate neemt dan komt het wel goed toch?