Rode bietenpasta | simoneskitchen.nl

Pasta met een kleurtje

Hoe mooi ziet dit eruit? De gekookte bietjes waren in de aanbieding dus ik had een beetje een overdosis aan biet in de koeling liggen. ‘Zullen we er een rode bieten pasta van maken’ stelde Esmée vervolgens voor tijdens onze kooksessie en voila. Hierboven zie je het resultaat. Je kunt pasta zonder al te veel problemen allerlei mooie kleurtjes geven of je kunt er kruiden in meekneden. Om eerlijk te zijn: voor de smaak hoef je het niet echt te doen want de bietensmaak vond ik niet echt terug komen in het eindresultaat.

Rode bietenpasta | simoneskitchen.nl

Maar het ziet er wel gewoon mooi uit en dat is ook wel eens leuk op je bord toch? Plus er zit groente in dus win-win. Maak je de pasta net even ietsje gezonder.

Ik zit me net te bedenken dat ik binnenkort eens ga proberen om zelf een glutenvrije pasta te maken. Geen zinnig idee hoe dat moet maar ik ga er eens induiken. De basis is natuurlijk heel anders dan met gewone pasta maar zou toch ook moeten kunnen. Wordt vervolgd!

Rode bietenpasta | simoneskitchen.nl

Rode bietenpasta

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr biet gepureerd
  • 200 gr semolina
  • 50 gr bloem
  • 1 klein ei
  • 1/2 el olijfolie

  • Meng alle ingrediënten samen en kneed het even goed door. Dit kan met de machine of met de hand. Doe de deegbal een half uurtje in de koeling.
  • Haal uit de koeling en verdeel in stukken. Kneed nog even door om weer wat soepeler te maken. Druk de stukken plat genoeg om door de machine te kunnen en gebruik eerst het platte attachment zodat je platte stukken pasta krijgt. Maak ze zo dun mogelijk en leg op een met bloem bestoven oppervlak
  • Als je alle stukken hebt gedaan zet je het spaghetti attachment op de machine en draai je de plakken tot spaghetti slierten. Je kunt deze over een droogrekje hangen of je draait ze tot mooie knotten. Wel goed met bloem bestuiven, anders plakt alles aan elkaar straks!
  • Kook de spaghetti voor een minuutje of drie of tot al dente.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

de basis van pasta maken vind je hier

Pasta fan? Probeer eens deze snelle pastasalade!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.