Recept voor telor petis | simoneskitchen.nl

Hete Indische eieren

Jullie weten natuurlijk dat Esmée en ik regelmatig samen koken. Vinden we gezellig en lekker. Nu hebben we wel altijd zo ieder onze eigen dingen die we leuk vinden. Esmée is van de Indische keuken en je vind op de site dan ook inmiddels aardig wat recepten daarvan. De meeste gemaakt door Esmée natuurlijk want als er iemand verstand heeft van de Indische keuken dan is zij het wel. Ik niet. Ik eet het vooral lekker op.. 🙂

Neem nu deze telor petis oftewel Indische hete eieren. Super lekker en eens wat anders als je een keer vlees over wilt slaan. Het bevat wel garnalenpasta dus het is niet vegetarisch en een goede vega vervanger voor deze smaakmaker heb ik nog niet kunnen vinden. Iemand een suggestie daarvoor? Dan hoor ik het graag!

Probeer ook eens de gado gado. Een van mijn favorieten!

Recept voor telor petis | simoneskitchen.nl

Hete Indische eieren

4 van 6 stemmen
GangBijgerecht

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 1 ui grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook grof gehakt
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 tl aos gedroogde vorm in een potje
  • ½ eetlepel Javaanse suiker of bruine suiker
  • 2 el petis oedang zoete garnalen pasta, kan vervangen worden door trassi
  • ¼ blok santen kokoscreme in de vorm van een blok
  • 2 stengels sereh
  • 4 salam blaadjes kun je eventueel vervangen door laurierblad Salam vind je in de toko
  • sap van 1 citroen

  • Kook de eieren ongeveer 3 tot 4 minuten. Ze zijn dan nog zacht, maar al wel te pellen.
  • Zet de eieren weg tot later gebruik
  • Doe de ui, knoflook, sambal, laos, Javaanse suiker en de garnalenpasta in het bakje van de keukenmachine en draai tot een pasta. Dit kan ook in een vijzel of met de staafmixer.
  • Doe wat olie in een koekenpan en bak hierin de pasta op een niet al te hoog vuur voor ongeveer 10 minuutjes. Voeg hieraan de santen, de sereh en de salam blaadjes toe.
  • Giet een beetje water in de pan erbij om de kokos op te lossen.
  • Zodra de santen is opgelost kun je de gepelde eieren erbij doen. Laat die nog een paar minuten in de saus sudderen. De hete eieren zijn lekker koud, warm of lauw!
  •  

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.