Tijdens de feestdagen wil je graag een dessert dat je van tevoren kunt klaarmaken en waar je vervolgens niet meer over hoeft na te denken. Met deze heerlijke mango mousse is dat een fluitje van een cent!

Mango mousse

Mango mousse

Als je me al wat langer volgt dan weet je misschien dat ik dol ben op chocolade mousse. Maar dat wil soms nog wel eens een tikkie aan de heftige kant zijn na een uitgebreid kerstdiner. Dan wil je liever iets wat een beetje frisser is en niet zo enorm machtig. Dan komt deze mango mouse ineens heel erg goed van pas.

Rijpe mango

Om te beginnen heb je voor de mango mousse natuurlijk mooi rijpe mango’s nodig. Of je kunt voor gemakkelijk gaan en kiezen voor mango blokjes uit de vriezer. Dan weet je in ieder geval zeker dat ze goed rijp zijn. Wel even laten ontdooien uiteraard maar dat is wel de makkelijkste manier.

Mango mousse in de remake | simoneskitchen.nl

Mango mousse

Deze mango mousse kun je al geheel van tevoren klaar maken. De smaken zijn heel vriendelijk voor iedereen. Ik ken althans weinig mensen die geen mango lusten. Dus zowel geschikt voor kinderen, als voor volwassenen.

We waren naar de Beverwijkse bazaar geweest en na een praatje met de groenteman bood hij ons een hele kist met mango aan voor € 1,-. Dat was natuurlijk te mooi om te laten liggen, dus wij met de mango’s naar huis.

Mango mousse

Nu kregen we die mango’s zo goedkoop voor een reden natuurlijk want ze waren flink rijp en moesten liefst diezelfde dag nog bereid worden.

Het kan soms voorkomen dat mango’s tegen te rijp aanzitten en dan een tikkeltje aan de melige kant zijn. In dat geval heb ik gemerkt dat het helpt om een beetje limoensap aan de mango mousse toe te voegen. Dat zorgt voor wat frisheid en dan heb je geen last meer van die melige smaak.

Als de mango’s rijp zijn zullen ze waarschijnlijk ook zoet genoeg zijn, maar is dat – om wat voor reden dan ook – niet het geval dan kun je er nog wat suiker aan toevoegen.

Mango mousse | simoneskitchen.nl

Kloppen van de eiwitten voor de mango mousse

De mango mousse wordt luchtig door het kloppen van het eiwit. Het is dus belangrijk dat je de eiwitten er voorzichtig doorheen vouwt, zodat ze hun luchtigheid behouden.

Hoewel het geserveerd wordt in een glas doe ik er toch 2 blaadjes gelatine door voor de stevigheid. Dat is niet genoeg om het te jelly-achtig te maken maar wel net genoeg voor wat stevigheid.

Laat de mousse liefst een paar uur in de koeling opstijven, al is het niet meteen noodzakelijk. Kun je niet wachten dan is het per direct eetbaar, maar het wordt nog beter als je het even laat staan.

Ideaal dus voor een kerstdessert want je kunt het gerust uren van tevoren klaar maken! En zeker tijdens de kerstdagen telt gemak voor twee!

Mango mousse met pistache | simoneskitchen.nl
Mango mousse

Eenvoudige en snelle mango mousse

4.50 van 2 stemmen
GangDessert
KeukenKerst

Deze heerlijke mango mousse is een ideaal en makkelijk kerstdessert
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
Koeltijd4 uur
totaal 4 uur 25 minuten

6 personen

Materiaal

  • 6 glazen

Ingrediënten

  • 2 flinke mango’s of drie kleintjes
  • 1 tl limoen optioneel
  • 6-7 el suiker als de mango niet zo zoet is
  • 1 eiwit
  • 2 gelatine blaadjes
  • 200 ml slagroom
  • handvol pistache nootjes om te serveren
  • 150 ml slagroom extra om te serveren
  • granaatappelpitjes om te serveren

  • Snij de mango's en doe al het vlees in de bak van een staafmixer of keukenmachine. (zonder de pit en schillen!) Pureer tot het glad is. Proef even hoe het smaakt: zoet genoeg? Dan geen extra suiker. Beetje zuur? Dan suiker toevoegen. Beetje melig? Dan limoen toevoegen.
  • Klop het eiwit tot schuimig en voeg dan de suiker toe indien je die gebruikt. Klop tot het eiwit stijf is.
  • Doe de blaadjes gelatine in een kom en dek deze af met koud water. laat minimaal 5 minuten weken in het water. Knijp dan uit en los ze op een in pannetje met twee el heet water (niet kokend!) Roer tot het opgelost is en roer dan door de mango puree.
  • Klop 200 ml room tot zachte pieken (met of zonder suiker, jouw keus!) Roer 4 el van de room door mango, doe dan de rest erbij. Roer goed door voeg dan het eiwit toe en vouw dit door de mango puree. Schep in 6-8 glazen en zet ze in de koeling om op te stijven. Minimaal 3-4uur.
  • Om te serveren; klop de extra slagroom en garneer de mousse met de slagroom en de pistache of de granaatappelpitjes

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 251kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 3g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 13g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Cholesterol: 66mg | Natrium: 26mg | Kalium: 66mg | Vezels: 0.03g | Suiker: 14g | Vitamine A: 867IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 40mg | Ijzer: 0.1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten met mango:

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.