Geniet ervan zolang het nog kan

Rabarber… Je houdt ervan of je vindt het helemaal niks. Ik ben groot rabarber fan, alhoewel het dit jaar echt lastig te vinden is in Almere. Het is of uitverkocht of er ligt een of twee bosjes. Gelukkig kon ik vorige week wel een paar stengels scoren zodat ik bij Caroline deze lekkere rabarber tulband had en we ook nog die waanzinnig lekkere rabarber tarte tatin maakten (waar het recept nog komt)

Heerlijke rabarber tulband

Niet roze maar groen

Ook een puntje van kritiek op de rabarber van dit jaar, is dat er meer groene stengels zijn dan van die mooie roze. De mooiste had ik bewaard voor de tarte tatin dus de groene moesten het doen in de tulband. En dus ziet dat er dan weer niet uit alsof er rabarber in de tulband zit. Haha… Maar lekker is het evengoed wel hoor!

Rabarber tulband

Heerlijke chaos

Als je mijn nieuwsbrief leest dan weet je het denk ik al; we hebben een geweldige aanbieding voor mijn kookboek Heerlijke Chaos. Je kunt hem nu via de webshop kopen voor slechts € 15,-. En dat is inclusief de verzendkosten! Een korting van maar liefst 50% dus. Koop hem meteen hier. Ze vliegen dan ook de deur uit. Ik zou willen zeggen dat je snel moet zijn want de voorraad is bijna op, maar aangezien we er 1000 in de opslag hebben liggen zal dat wel meevallen.. Haha.

Rabarber taart
Heerlijke rabarber tulband

Rabarber tulband

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd

1 tulband, 1,5 liter inhoud

Ingrediënten

  • 350 gr rabarber
  • 350 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 225 gr Griekse yoghurt
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 115 gr boter gesmolten
  • 3 eieren

  • Verwarm de oven voor op 180KC
  • Smeer een tulbandvorm in met boter. Goed in alle hoekjes en gaten! Bestuif met bloem en klop het overtollige bloem uit de vorm. Zet apart tot gebruik.
  • Doe all droge ingredienten bij elkaar in een kom en meng dit goed.
  • Doe alle natte ingredienten bij elkaar (behalve de rabarber) en klop dit even goed door. 
  • Meng de twee samen en roer met een pollepel even goed tot het 1 geheel wordt. Roer de stukjes rabarber door het deeg en doe over in de tulbandvorm.
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak voor 45-50 minuten of tot een houten prikker er gaar uitkomt.
  • Laat de tulband eerst 5-10 minuten in de vorm afkoelen voor je het op een afkoelrek stort. Laat helemaal afkoelen voor je het aansnijdt.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Als je fan van rabarber bent dan wil je deze waanzinnig lekkere broodpudding vast ook proberen. Of deze met rabarber en sinaasappel!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.