Simone's Kitchen

Havermout sinaasappel en gember koekjes – Donna Hay #14

havermout koekjes | simoneskitchen.nl

Havermout sinaasappel koekjes

Kijk…. Koekjes en ik… Dat gaat gewoon niet goed samen. Hou ik niet van koekjes, vraag je je af? Jaweeeeeeellll… maar… ik maak ze nooit. Vind het niet zo spannend om te maken en het boeit me – meestal – niet genoeg om er de moeite voor te doen om me erin te verdiepen. En toch… En toch… vind ik het elke keer dat ik ze zelf maak té lekker. Zo waren daar al enige tijd geleden de chocolade kreukel koekjes die ik maakte en vervolgens niet wist hoe snel ik die nog een keer moest maken.

20140519-MH2A0775

Buiten die koekjes en de Arnhemse meisjes die technisch gezien dan wel op mijn blog staan maar gemaakt zijn door Tom, zul je hier weinig koekjes vinden. Geen echte koekjes dus. Misschien moet ik teveel denken aan droge biscuitjes of zo, ik weet niet precies wat het is, maar laten we wel wezen; in het kader van spannende dingen om te maken moet jij toch ook niet meteen aan koekjes denken of wel?

Dus toen ik dit recept zag voor sinaasappel/gember en havermout koekjes in de Donna Hay waar ik uit aan het koken ben dacht ik; ‘O koekjes”. Of iets wat daar op leek. Ik werd er niet meteen enthousiast van. Maar door het recept lezende was het wel heel erg simpel dus binnen een paar minuten zat het deeg in elkaar. Dat ging al goed. In de oven liepen de dingen iets te veel uit maar niks wat een uitsteker niet kon redden en voila binnen een half uur had ik een berg van deze koekjes.

20140519-MH2A0771

En net warm uit de oven zijn deze zooooooo lekker! Man man, misschien is het gewoon maar goed dat ik me niet overgeef aan het maken van koekjes want ik had moeite om ze niet allemaal op te eten. Lekker, crunchy en een topper. Een soort kletskop 2.0 zeg maar.

De Donna Hay Challenge is een challenge die ik mezelf heb gegeven om alle recepten van 1 nummer van Donna Hay magazine te maken. Ik koos hiervoor issue 71, the fresh issue en voor de status van welke recepten al klaar zijn kun je hier kijken of voor alle recepten check je hier

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Havermout sinaasappel koekjes

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min

Ingrediënten

 • 180 gr havermout
 • 135 gr bruine suiker
 • 165 gr suiker
 • 35 gr bloem
 • 2 tl gemalen gember
 • 150 gr ongezouten boter gesmolten
 • 1 ei licht geklopt
 • 1 el sinaasappel rasp

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 C. Doe de havermout, suikers, bloem en gember in een kom en meng alles samen. Voeg de bloem, eieren en sinaasappel rasp toe en mix alles goed.
 • Maak balletjes van het mengsel en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat voldoende ruimte over en druk de balletjes plat tot rondjes van ongeveer 6 cm.
 • Bak ze 10-12 minuten of tot goudbruin. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaten voor je ze overdoet naar een rek om helemaal af te koelen.
 •  
Auteur: Donna Hay

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

14 comments

 1. Avatar

  Wow, deze lijken met heerlijk en makkelijk te maken!. Volgens mij heb ik alles in huis, dus zullen ze straks wel in de oven staan en gaan we lekker genieten!

 2. Avatar

  Ik ben het helemaal eens met Nicole, deze koekjes klinken erg lekker! Ik bak inderdaad ook vrijwel nooit koekjes, zal het toch weer eens gaan doen. Ik heb je recept in ieder geval opgeslagen.

  Leuk ook, de Donna Hay Challenge!

 3. Avatar

  Ik vind koekjes juist heel leuk om te maken! Mooie foto’s bij dit artikel!

 4. Avatar

  Wat een vrolijke foto’s en die koekjes zien er TE crunchy uit. Mijn post-detox-receptenlijst wordt steeds langer 😉

 5. Avatar

  Deze moest ik natuurlijk proberen !!! En ze zijn inderdaad super 🙂
  Ben benieuwd naar je volgende recept in de challenge….

 6. Avatar

  Ik heb de koekjes net gemaakt, onwijs lekker! Ik was bang dat ze een beetje droog zouden zijn maar ze zijn perfect 😀

 7. Avatar

  Om: voeg de boer toe- moest ik even lachen. Ik denk in plaatjes en bloem werd voor mij een boer met ruitenzakdoek en klompen.

  Ik neem aan er in het recept vers geraspte gember gebruikt wordt en geen geconfijte-, stem- of poedervorm?

  Ga t recept beslist eens maken.

  • Simone van den Berg

   O hahaha Loes!! Ik denk: waar heeft zij het nou over? Komt er een boer voor in mijn recept?? Dus net even teruggelezen en toen pas zag ik de tikfout. Slappe lach..:) ik ga het even aanpassen. O en ja gemalen gember dus poeder idd.

 8. Avatar

  Lukt het ook zonder bloem (eventueel wat meer havermout gebruiken)? En hoeveel gram gember heb ik nodig als ik verse gember gebruik?

  • Simone van den Berg

   De bloem houd alles samen maar je kunt het natuurlijk altijd proberen. Dan zou ik niet meer havermout gebruiken maar de bloem vervangen door amandelmeel. Als je verse gember gebruikt zou ik ongeveer iets minder dan 1 tl geraspte gember aanhouden. Dat is altijd heftiger van smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!