Havermoutbakjes voor ontbijt | simoneskitchen.nl

Bakjes gemaakt met havermout

Havermout: ik ben er fan van. Deze havermoutbakjes zijn dan weer eens een hele andere manier om je havermout te nuttigen. Even lekker krokant bakken in de oven, vullen met verse yoghurt, fruit, nootjes en een paar blaadjes fris groen en je hebt een top ontbijt. Zorg wel dat je de muffin vormpjes goed invet want je wilt de havermoutbakjes natuurlijk wel heel uit de vorm halen. Als ‘plakmiddel’ dient de honing en de banaan en als je het goed hebt aangedrukt moeten ze zonder probleem heel blijven.

De bakjes zijn ook makkelijk vegan te maken door de honing te vervangen door ahornsiroop en de Griekse yoghurt door bijvoorbeeld kokosroom of cashewroom. Bewaar de havermoutbakjes in een luchtdicht afgesloten trommel voor een paar dagen voor een snel ontbijt.

Lekker crunchy

De bakjes zijn lekker krokant waardoor het net weer even anders is dan je standaard havermoutpap ontbijt.

Havermout ontbijtbakjes | simoneskitchen.nl

Havermout ontbijtbakjes

Nog geen review
GangOntbijt

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 30 minuten

3 bakjes

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 50 gr honing
  • 65 gr havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje snufje zout
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 50 gr fruit naar keuze of gemengde nootjes
  • basilicum

  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Prak de banaan met een vork fijn en voeg de honing toe. Meng havermout, kaneel en zout in een aparte kom en voeg het banaan-honingmengsel toe. Verdeel 2 eetlepels van het beslag in een (metalen) cupcakevorm.
  • Druk het beslag goed aan met de vingers zodat in het midden een kuiltje ontstaat. Bak de havermoutbakjes 10-12 minuten in de oven. Haal uit hun vorm en leg op een bord.
  • Vul ze dan met 2 eetlepels yoghurt per bakje en verdeel het fruit en/of de nootjes erover.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 208kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 9g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Cholesterol: 3mg | Natrium: 21mg | Kalium: 305mg | Vezels: 4g | Suiker: 22g | Vitamine A: 76IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 71mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.