Groene salade met geitenkaas en sugarsnaps | simoneskitchen.nl

Soms zit het mee, soms zit het tegen….

In de basis ben ik een positief mens. Ik zit niet gauw in zak en as. Zie altijd wel ergens een lichtpuntje in een situatie. Het glas is eerder half vol dan half leeg. Maar soms.. heb ik er gewoon tabak van. Echt… Het is inmiddels tien maanden na het ongeluk. En ja, ik “loop” weer al mag het die naam eigenlijk niet hebben. Ik heb goede dagen en slechte dagen maar over het algemeen is lopen een probleem. En dat merk je als je dan op reis gaat en ineens beseft dat je op Schiphol wel een heel eind moet lopen voor je bij de gate bent. En dat je geen idee hebt hoe de situatie in het land van bestemming is. En hoe moet je van het vliegveld naar de eindbestemming? Ja we worden opgehaald met een auto maar hoe komen we op het parkeerterrein? En hoever is dat lopen?

Groene salade met geitenkaas | simoneskitchen.nl

Ik weet dat ze op Schiphol een invaliden assistentie hebben, maar heb je enig idee hoe confronterend het is? Om dat te moeten bestellen?

Er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden ineens.. Als ik ergens heen moet, ben ik drukker met bedenken waar ik mijn auto kan parkeren als met de afspraak zelf. Kan ik voor de deur of moet ik lopen? En als ik moet lopen, hoever moet ik dan lopen? Lukt dat nog of niet? Ik loop niet meer met een kruk. Ten eerste helpt die kruk eigenlijk niet (behalve dat ik nog schever ga lopen) en ten tweede wil ik dat ding niet meer zien. Dus loop ik “gewoon” mank. Bukken door mijn knieën te buigen gaat niet (want dan moet je je enkel buigen, probeer maar eens) en dat is mega lastig.

Groene salade met geitenkaas | simoneskitchen.nl

Dingen die vroeger zó vanzelfsprekend waren gaan gewoon niet meer. Of nog niet in ieder geval. Ik heb nog steeds wel een vage hoop dat het ooit nog wat beter wordt, maar voorlopig ziet dat er niet meteen naar uit. En dus baal ik. Als een stekker. Ik krijg de ene na de andere leuke uitnodiging voor pers reisjes, maar negen van de tien keer moet daar flink bij gelopen worden. Dus moet ik vragen of ik veel moet lopen. Uitleggen waarom ik dat wil weten en dan nog is de definitie ‘niet zo heel erg ver’ een heel ruim begrijp blijkt wel. Want 500 meter is voor mij al veel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de reis op zich.

Op de meeste dagen denk ik niet aan de beperkingen, maar alleen aan de dingen die ik wel kan, maar sommige dagen zou ik het liefst in een hoekje gaan zitten janken. Dus…

Natuurlijk gebeuren er ook een heleboel leuke dingen en heb ik morgen VANDAAG!! de boekpresentatie voor mijn boek, wat echt super is. Maar soms he…

O en dat hele gave bord? Dat komt bij bordenenzo vandaan en vind je hier

Groene salade met geitenkaas en sugarsnaps | simoneskitchen.nl

Groene salade met geitenkaas

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr sugarsnaps
  • 100 gr doperwten
  • 1/2 venkel
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1 el zonnebloempitjes
  • 1 lenteuitje
  • basilicum blaadjes voor erover

Dressing:

  • 3 el yoghurt
  • 1 el dijon mosterd
  • peper
  • zout

  • Kook de sugarsnaps even kort tot ze beetgaar zijn. Doe de laatste minuut de doperwtjes er even bij. Giet af en laat even afkoelen
  • Snij de venkel zo dun mogelijk en doe in een kom. Doe de andere groentes erbij en hussel even door.
  • Snij het lente-uitje in ringetjes en doe erbij en strooi de zonnebloempitjes erover.
  • Verdeel de salade over twee borden en verbrokkel de geitenkaas eroverheen.
  • Maak de dressing door de ingredienten te mengen en doe dit door de salade en bestrooi (optioneel) met basilicumblaadjes

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.