Groene mango salade

Groene mangosalade

We waren op reis door Thailand en tijdens een stop ergens onderweg in een klein en redelijk onooglijk tentje vertelde Sandra, onze reisleidster, dat we echt een groene mangosalade moesten proberen. Nu ben ik een heuse mango fan, maar het eten van een onrijpe mango leek me nou niet meteen het toppunt van culinair genoegen. Maar het was zinderend heet die dag en een lekker frisse salade klonk zonder meer al erg aantrekkelijk.

We kregen een kommetje voor ons met reepjes. Reepjes die naar ik aannam dan de mango waren maar om nou te zeggen dat het er geweldig uitzag.. Nou nee…Eén hap en ik was echter overtuigd. Wat was dit lekker! Zoet, zuur, bitter… Perfect voor warm weer.

groene mangosalade

Op zoek naar het ultieme recept

Sindsdien ben ik op zoek naar het ultieme recept van die mango salade. Het recept van de groene papaya salade deelde ik al met je tijdens de kookclub en om eerlijk te zijn; vraag ik me af of ik toen nou een papaya of een mango salade heb gegeten. Gezien mijn voorliefde voor mango, gok ik dat het deze was.

Dus toen Es en ik weer eens aan het koken waren leek het me leuk om een groene mangosalade te proberen. Toeval wil dat onze toko ze had liggen en laten we wel wezen, meestal is het moeilijker om rijpe mango’s te vinden als om groene mango’s te vinden, maar het herkennen van beiden blijft altijd wel een lastig punt.

Ondertussen vraag ik me af of een beetje meer structuur hier op de site iets is wat goed is, of niet goed? Blijf ik zo doorgaan (wat me overigens prima bevalt, maar dat even terzijde) of zal ik de week wat meer verdelen in vaste topics per dag? We hebben natuurlijk al Dude Food Dinsdag en het is makkelijk om daar nog wat dingen aan toe te voegen. Dat is fijn aan de ene kant want het geeft een beetje structuur aan de week maar aan de andere kant beperkt het natuurlijk ook een beetje de spontane acties… Alhoewel… die kunnen natuurlijk ook best tussendoor.

Zoals altijd ben ik wel benieuwd wat jullie ervan vinden als jullie er al iets van vinden.. 😉 Dus voorkeur? Ik hoor het graag! Voor nu deel ik dit recept voor de groene mango salade, die erg in de smaak viel maar heb jij een beter, anders of spannender recept… let me know!

PS. Ik zie nu pas hoeveel van het oorspronkelijke recept ik heb veranderd. Dus…. volgende keer ga ik het braaf volgen en dan kijken of de smaken authentieker zijn. Kan maar zo!

Wil je liever geen suiker gebruiken in de dressing dan kun je dit ook vervangen voor honing. De groene mangosalade zal er niet minder om smaken.

Groene mango salade

Groene mangosalade

5 van 1 stem
GangSalade
KeukenAziatisch

Dit recept voor een groene mangosalade is zeker niet traditioneel en heeft nogal wat aanpassingen, maar is daarom niet minder lekker!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 of 2 groene mango’s geschild en julienne gesneden zo dun als je kunt
  • 2 rode uitjes fijn gesneden
  • 2 el geroosterde en gehakte pinda’s
  • 1 rode chili fijn gesneden
  • munt
  • Thaise basilicum

Dressing

  • 1 el vissaus
  • 1 el suiker
  • 60 ml heet water

  • Combineer alle ingredienten voor de dressing samen in een meng kom en roer tot de suiker is opgelost
  • Doe de mango, munt en de sjallotjes in een kom. Doe een gedeelte van de dressing erdoor en meng alles goed.
  • Garneer met de pinda’s en de chili en druppel er wat knoflook olie overheen als je die gebruikt. Serveer de resterende dressing erbij

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 99kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 3g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Natrium: 358mg | Kalium: 254mg | Vezels: 2g | Suiker: 13g | Vitamine A: 669IU | Vitamine C: 39mg | Calcium: 27mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.