Groene kruiden en doperwtensalade | simoneskitchen.nl

Als het op het weer aankomt dan denk ik dat er al genoeg over gezegd is eigenlijk, maar ok, ik kan het niet laten… Waar is de zomer gebleven??? Volgens Tom moet ik niet zeuren en hebben we een prachtig voorjaar gehad, maar ja, weet je; dat is allemaal prima, maar als je daarna dan drie maanden regen hebt en dan moet de herfst nog beginnen… wat heb ik dan aan een mooi voorjaar?!

Ik zou vandaag al helemaal niet moeten zeuren want de zon schijnt op het moment. Jawel, het regent niet! Whoopie… (maar voor we de barbecue uit het stof gaan halen, het schijnt vanavond weer te gaan gieten… dus…)

Genoeg over het weer. Daar wordt niemand vrolijk van toch? Waar ik wel altijd vrolijk van wordt is een heerlijke salade. Ik kan me de tijden nog herinneren dat ik thuis woonde bij pa en ma en dat een salade een krop sla was met een eitje, tomaat en komkommer. En de dressing een zakje poeder aangemaakt met mayonaise of water… haha… Het heeft dan ook best wel een tijdje geduurd voor ik erachter was dat salades zooo lekker zijn en dat je zo ontzettend veel verschillende salades kunt maken dat je de rest van je leven nooit dezelfde hoeft te nuttigen.

Green herbs and pea salad | insimoneskitchen.com

Ik ben dan ook gek op lekkere salades en deze hele groene salade is ook heerlijk. Het oorspronkelijke recept komt uit de Allerhande en was met vers gedopte tuinbonen. Omdat die hier niet te vinden zijn in de buurt heb ik de salade gemaakt met doperwtjes. Lekker!

Groene kruiden en doperwtensalade | simoneskitchen.nl

Groene kruiden en doperwten salade

4 van 1 stem

Lekker als lichte lunch of als bijgerecht bij diner
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

Ingrediënten

  • 75 gr spekreepjes
  • 150 gr doperwten
  • 1 limoen schoongeboend
  • 4 el olijfolie
  • 1 el honing vloeibare
  • paar takjes munt alleen de blaadjes
  • paar takjes basilicum alleen de blaadjes
  • paar takjes koriander alleen de blaadjes
  • zakje rucola

  • Bak de spekreepjes knapperig in hun eigen vet (dus in een droge koekenpan). Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Laat de doperwten even kort blancheren in kokend water en spoel daarna goed af onder koud water en laat uitlekken.
  • Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop het rasp en het sap met de olie en de honing tot een dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Scheur de munt en basilicumblaadjes in stukjes. Meng met de boontjes, spekjes, koriander en rucola. Besprenkel met de dressing.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.