Griekse kip met pittige salade

Lekker kippetje

Hebben jullie me al een beetje gemist? Voor het geval je me niet volgt op instagram stories dan weet je vast niet dat ik deze week in Denemarken zit voor het Food Photo Festival. Nou ja vandaag heb ik even een “binnen” dagje hier dus ik zit nu achter de computer en het leek me het uitgelezen moment om even een recept te posten.

Whole30 takeover

En meteen even te laten weten dat je mijn instagram account volgende week goed in de gaten moet houden. Brenda van Health Creators en ik nemen voor een week lang het @whole30recipes account over en dat is best een ding hoor. Het is een account met een shocking 1,3 miljoen volgers! Kom ik aan met mijn 11,300. Wat ik dan ook best wel veel vind, maar die 1,3 miljoen is een getal waar ik me eigenlijk ook geen voorstelling van kan maken. Maar goed, vanwege de gelegenheid hebben we ook tal van leuke give aways in die week dus altijd goed om het in de gaten te houden als je mee wilt doen met de acties!

En daarom zul je ook volgende week alleen maar whole30 proof recepten op mijn insta vinden. Op zich geen straf want ook dit soort lekkere recepten zijn gewoon whole30. Ziet er lekker uit nietwaar? En smaakt nog beter!

Liever de kip uit de airfryer? Dat kan ook makkelijk met bijvoorbeeld dit recept of als je op zoek bent naar meer whole30 recepten probeer dan bijvoorbeeld ook dit recept voor een fijne ontbijtbowl eens.

Griekse kip met pittige salade

Griekse kip met pittige salade

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 40 minuten
Marinere8 uur
totaal 8 uur 40 minuten

2 personen

Materiaal

  • Oven

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • rasp van 1 citroen
  • peper en zout
  • 1 bosje radijs schoongemaakt in plakjes of kwartjes gesneden
  • 1 venkel gesneden
  • 2-3 lente-uitjes gesnipperd
  • tuinkers voor erover

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el pittige mosterd
  • optioneel” snufje cayenne peper
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

  • Doe de kippenbouten in een flinke schaal en maak de marinade door de olijfolie, de geperste knoflook, de oregano, rozemarijn, tijm en rasp van citroen te mengen. Doe er wat peper en zout bij. Besmeer de kippenbouten rijkelijk met de marinade. Dek af en laat 8 uur marineren.
  • Maak de salade door de ingrediënten te husselen.
  • Voor het bereiden doe je de kippenbouten in een ovenschaal en laat ze ongeveer 30 minuten of tot gaar in de oven op 200˚C.
  • Doe de dressing door de salade en serveer dit met de kip.

Bewaren

  • Bewaar de gebraden kip in de koeling.
  • Bewaar de salade en de dressing apart in afgesloten bakjes

Serveren

  • Warm de kip even op in de oven. En serveer met de salade

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 554kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 21g | Vet: 47g | Verzadigd vet: 9g | Cholesterol: 111mg | Natrium: 256mg | Kalium: 866mg | Vezels: 5g | Suiker: 1g | Vitamine A: 365IU | Vitamine C: 25mg | Calcium: 101mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.