Geroosterde pompoenspiesjes

Geroosterde pompoenspiesjes

Het vinden van gezonde snacks kan soms best een uitdaging zijn. Natuurlijk kun je bloemkool roosteren of rauw serveren, komkommersticks neerzetten en kerstomaatjes in een bakje op tafel zetten, maar echt heel feestelijk voelt dat vaak niet. Daarom heb ik vandaag deze lekkere geroosterde pompoenspiesjes voor je.

Eenvoudig

De pompoenspiesjes zijn heel eenvoudig om te maken. Het enige waar je een beetje rekening mee moet houden is het feit dat de pompoen natuurlijk geroosterd moet worden. Maar doordat je de flespompoen in blokjes snijdt gaat het alsnog redelijk snel.

Overigens is flespompoen een optie. Afhankelijk van het jaargetijde zijn er meer keuze mogelijkheden. Flespompoen is de pompoen die je het hele jaar kunt vinden, maar er zijn soorten die ik persoonlijk lekkerder vind.

Wil je de pompoenspiesjes eerder klaar maken dan kan dat ook prima, want ze zijn zowel koud als warm lekker. Die keus is dus geheel aan jou.

Wil je nog meer gezonde snacks op tafel zetten? Kies dan daarvoor bijvoorbeeld gevulde eieren, zalmrolletjes met limoendressing en maak zelf glutenvrije crackers met noten. Die kun je dan weer beleggen met dingen als hummus of nog meer zalm enzovoort. Keus genoeg voor een gezonde snacktafel.

Hou de pompoenblokjes wel in de gaten als je ze in de oven roostert. Door de marinade kan het soms ineens heel hard gaan dus even checken als het tegen de baktijd aanzit om te voorkomen dat je ineens zwarte pompoen hebt.

Het aan de spiesjes rijgen is iets wat je het beste achteraf kunt doen. De sesamzaadjes kun je naar wens al van tevoren erop strooien of achteraf.

Ik weet dat ik dit altijd een heerlijke verassend lekkere snack vind en altijd een succes aan de feesttafel. Geniet ervan!

20120219 MG 2799

Geroosterde pompoen spiesjes

4 van 1 stem
GangSnack

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 45 minuten

8 spiesjes

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sesamolie
  • sesamzaadjes

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Maak de flespompoen schoon door de schil te verwijderen, de zaden te verwijderen en snijd hem vervolgens in blokjes van ongeveer 2 bij 1 cm.
  • Maak een saus van de sojasaus, honing en sesamolie en doe de blokjes pompoen hierin, Zorg dat ze allemaal een laagje saus hebben.
  • Leg ze op een bakplaat bedekt met een stuk bakpapier en strooi de sesamzaadjes eroverheen.
  • Zet in de oven en laat gaar worden in ongeveer 25-30 minuten. Zodra het gaar is kun je de blokjes aan een spiesje rijgen voor een makkelijkere serveermanier.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 67kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 1g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 130mg | Kalium: 336mg | Vezels: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 9966IU | Vitamine C: 20mg | Calcium: 46mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.