Geroosterde peren met vanille ijs | simoneskitchen.nl

Geroosterde peren

Alweer een jaar of zo geleden bezocht ik de wijngaarden van Quevedo en leerde ik het verschil kennen tussen Ruby en Tawny Port. En leerde ik tevens dat een goede port, echt superlekker is! Dus toen Oscar me benaderde en vroeg of ik een foto had in mijn archief van een port met een dessert besloot ik dat het tijd was om die te maken, want die foto had ik dus niet. En tenslotte is het vandaag moederdag dus wil je nog een snel en lekker dessert voor je moeder maken; dit is een waanzinnig lekker gerecht.

Het is wel even zaak dat je de peren lang genoeg laat roosteren dus dat is het enige dat tijd kost maar voor de rest laat je de oven het werk doen. Je kunt natuurlijk zelf ijs maken, maar een goed roomijs kopen in de winkel mag voor deze ene keer ook.. 😉

Geroosterde peren met vanille ijs | simoneskitchen.nl

De standaard combinatie van port is natuurlijk met kaas of lekkere noten, maar ik wilde dit keer een zoet dessert en op aanraden van Oscar werden het deze geroosterde peren dus. We hebben deze gegeten met een glaasje tien jaar oude Tawny van Quevedo en het is echt de moeite waard om iets meer geld uit te geven aan een goede port. De Quevedo wijnen en port zijn in Nederland bij de Jumbo verkrijgbaar.

Voor het roosteren heb ik de alom verkrijgbare Conference peer genomen, omdat dat de enige is die onze super altijd heeft. Maar probeer het zeker eens met een andere peer uit zou ik zeggen. Het is de moeite waard!

20140504 MH2A97521

Geroosterde peren met vanille ijs

Nog geen review
GangDessert
KeukenHollandse keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 80 ml perensap
  • 60 gr bruine bastersuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • beetje citroensap
  • 3 el ongezouten boter
  • 3 stevige conference peren
  • vanille ijs
  • pistachenootjes geroosterd en gehakt

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Maak je peren schoon en verwijder klokhuis en schil. Snij in vieren en leg ze in een ovenschaal naast elkaar. Klop het perensap, de suiker en het kaneelpoeder even door elkaar en verwarm dit in een steelpannetje tot de suiker is opgelost. Doe de boter erbij en klop dit erdoor. Giet de saus over de peren heen.
  • Zet in de oven en bak het geheel tot de peren zacht zijn en bruin. Tijdens het bakken af en toe even met een lepel wat van de saus over de peren gieten om te voorkomen dat ze uitdrogen.
  • Doe de peren op een bord en serveer met het vanille ijs. Bestrooi met de pistachenootjes.
  • Serveer met een glaasje Quevedo port

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.